FIRE DAGER I MIDDELALDERPARKEN
Øyafestivalen utvider nå til fire dager med utendørsfestival i Middelalderparken. Etter flere år med utsolgt tredagersfestival ønsker festivalen nå å ta enda et skritt opp. Det vil bli fire fulle festivaldager fra onsdag 8. til lørdag 11. august. Utvidelsen vil medføre enda flere artister og enda flere opplevelser for publikum. Programmet vil altså inneholde mer av alt. Det vil bli enda flere internasjonale stjerner og samtidig enda flere norske nykommere. Stilmessig vil Øyafestivalen i 2007 favne like bredt som vi har gjort de siste årene med alt fra myk pop til barskt bråk. Bookingmessig ønsker Øya nok et år å legge lista enda litt høyere og vil jobbe for å sette sammen det beste norske festivalprogrammet noensinne.
På grunn av utvidelsen vil Klubbdagen i 2007 havne på tirsdag 7. august, skriver festivalen i en pressemelding.

ARTISTER
De første artistene til Øyafestivalen 2007 er allerede på plass. Som vanlig starter moroa med et knippe norske artister. Sommerens Øyafestival vil inneholde en blanding av kjente og ukjente, norske og internasjonale. Sjangermessig vil programmet ha like stor variasjon som de siste år, det vil si at man vil kunne oppleve en herlig blanding av elektonika, rock, hiphop, pop, støy, indie, metal og mye mer i Middelalderparken. I løpet av vinteren og våren vil Øyafestivalen jevnlig komme med nye artistslipp i media og på nettsidene.

Øyas presentasjon av bandene:

ANJA GARBAREK
- En av svært få konserter

Fredag 10. aug 2007 spiller Anja Garbarek en av sine sjeldne konserter. Dette skjer i Middelalderparken under Øyafestivalen. Garbarek har levert et knippe strålende skiver i sin karriere, men har relativt sjelden vært å se på en scene. De som opplevde henne på Rockefeller høsten 2006 kom hjem med masser av lovord om hva den unike artisten hadde å by på. Til sommeren får du altså en ny mulighet til å oppleve denne særegne dama live i Oslo. Anja platedebuterte allerede i 1992, men det er kanskje Balloon Mood (1996) og den relativt nye Briefly Shaking (2005) som huskes best. Sistnevnte var en dramatisk popskive, som hadde multitalentet Gisli som produsent og musiker. Nylig har hun også gitt ut soundtracket til Luc Bessons film Angel-A. De som har gjort seg kjent med Anja Garbareks musikk, vet at hun er en spennende, mørk og mystisk artist som opererer langt på siden av annen norsk pop. Vi er stolte over å kunne by på en sjelden konsertopplevelse, med rørende musikk i herlige omgivelser. Gå ikke glipp av denne uvanlige godbiten.

BIGBANG
- Akkurat hjemme fra UK-turné med The Raconteurs, nytt album i mars

BigBang har uten tvil vært et av landets største rockeband og stått for noen av de største liveopplevelsene her hjemme de siste ti åra. De debuterte med Waxed i 1995, men det var først med andreplata Electric Psalmbook at de tok landet med storm. I juni 1999 var de et av de unge stjerneskudda på den aller første Øyafestivalen. Siden dengang har de rocka et utall norske scener gang på gang. Nå er de endelig tilbake med sin svingende rock og sitt glimrede liveshow. Det naturlige midtpunktet Øystein Greni, er elsket og respektert både som gitarist, frontmann og låtskriver. Sammen med sine to kolleger kommer han garantert til å levere et av 2007s Øya-høydepunkter. BigBang har akkurat returnert fra en turné i Storbritannia med The Raconteurs og deres siste album Poetic Terrorism er nylig sluppet ute i Europa. Et nytt album er varslet mars 2007 og fansen kan glede seg til mer amerikanskinspirert, het og god rock. Fra scenen i Middelalderparken får du i august nye låter, blandet med en rekke gamle hits. Tør vi håpe på Girl In Oslo, To The Mountains, Wild Bird, How Do You Do og Saturn Freeway?

PLEASURE
- Nytt album på nyåret

For den jevne popentusiast kom Fred Ball som en herlig positiv overraskelse i 2003. Hans enmannsband Pleasure leverte et album fylt med fengende og dansbare låter inspirerte av legender som Prince og Michael Jackson. I tillegg fant man her et stjernegalleri av gjester man ikke har sett maken til her til lands. Siden den gang har han hatt produsentrollen på skiver med Bertine Zetlitz og Brett Anderson (Suede). På nyåret kommer plate nummer to med Pleasure og det er ingen grunn til å ha andre forventninger enn av den skyhøye typen. Vi og mange andre ser fram til en utgivelse stappa med potensielle hits. Den London-baserte Fredrikstad-gutten er en av dette tiårets mest spennende norske popartister. Han har ved flere anledninger også vist at han kan levere gledesspredende og energiske konserter. Likte du det du så under Øyafestivalen i 2004, kan du se fram til enda et fett Pleasure-show til sommeren.

BLOODLIGHTS
- Nytt band fra Gluecifer-sjefen

Da Gluecifer la ned I 2005 var mange spente på hva bandets hovedlåtskriver skulle ta seg til. Nå har vi svaret her. Bloodlights er Captain Poons nye rockemonster. Her får han hjelp av musikere vi tidligere har sett i Amulet, Autotune og NPB, med andre ord en gjeng som ikke gjør noe halvhjerta. For tiden arbeider de med sitt debutalbum og forbereder sine første konserter. Sålangt har de kun levert fra seg låta One Eye Open til høstens grøsser Fritt Vilt. Skiva skal være klar omtrent når sommervarmen slår inn igjen og skal spilles inn med Phil Caivano (Monster Magnet) bak spakene. Gluecifer-fans og andre rockelskere venter i spenning på å gjøre seg kjent med Bloodlights. På Øyafestivalen vil du få servert eksplosiv rock med smittende melodier, barsk holdning og brei beinføring. Vi gleder oss til de kommer i gang med konsertjobbinga og forventer intet mindre enn at disse gutta slår gnister fra scena i 2007.

AMULET
- Siste konsert noensinne

For kort tid siden gjorde Amulet det kjent at de snart skal oppløses. Før den tid skal de riktignok gi ut en oppsummering av karrieren og legge ut på veien en siste gang. Den store avslutningsfesten får du på Øyafestivalen i august, da Amulet skal spille sin absolutt siste konsert. Vi er mange som mer enn gjerne vil overvære dette farvelet fra et av Oslos livligste band. Amulet har ligget i krysningspunktet mellom rock og hardcore, og har med sine fire album og utallige konserter vært en av de viktigste aktørene i arbeidet med å gjøre hardcore kjent for et større publikum i Norge. De fikk et gjennombrudd og kontrakt med Sony etter Freedom Fighters i 2001. Hele veien har de har de vært kjente for sine usedvanlig energiske opptredner og en frontfigur andre band ville ha solgt sjela si for. Det er alltid trist å si hadet, men vi satser lommepengene på at dette blir det morsomste gravølet i Oslo denne sommeren.

NEW VIOLATORS
- Heteste norske navn i 2007?

Etter at Per Borten la ned rocketrioen Cadillac ønsket han å gjøre noe helt nytt, og det har han jaggu fått til. Sammen med en gjeng som blant annet har vært å se i trønderband som Gåte og Tussler dannet han New Violators. Den våkne Øya-publikummer vil kanskje huske at de spilte under Klubbdagen på Mono i 2006. Bandet er allerede store favoritter blant de som har sett dem, deriblant den amerikanske musikknettsiden Pitchfork, som mente New Violators var høydepunktet under hele festivalen. New Violators bedriver en slags mørk og stilig form for new wave-inspirert popmusikk. I løpet av 2007 vil du kunne gå til anskaffelse av deres debutalbum. Bandet har allerede vært i kontakt med flere av sine favorittlabeler og produsentene Howard Grey (The Cure) og Hugh Jones (Echo & The Bunnymen, Undertones, The Saints), så her er det bare å følge nøye med. Du vil også kunne sjekke ut et av de mest spennende nye banda her til lands i Middelalderparken i august.

SHIT CITY
- Nye norske livefavoritter

Dersom du er glad i whiskey-marinert countryrock inspirert lyden fra 35 år tilbake er Shit City bandet for deg. Disse 8 musikerene spiller godlyd som kan minne om Neil Young, men som har en frisk nerve og de svinger som dansekåte tenåringer. Bandet har stått for et knippe av de triveligste konsertopplevelsene vi har hatt det siste året. Blant medlemmene finner man det nye talentet Ingrid Olava og de to villmennene fra The Mormones, som begge for anledningen har hengt på seg gitarer. Shit City arbeider for tiden med sitt debutalbum, som kommer til å høres ut som et utdrikningslag på villspor langs milevis med støvete landeveier. Har du lyst til å se denne gjengen i friluft, bør du ikke gå glipp av deres konsert i Middelalderparken i august.

JULEKAMPANJE
Som tidligere år legges det ut et begrenset antall festivalpass til en lavere pris i vår julekampanje. Disse festivalpassene vil i år koste 1365,- og er i salg fra 1. desember . Fjorårets kampanje solgte ut på få timer, så de som ønsker billetter med julerabatt bør være raskt ute. Festivalpass til ordinær pris vil legges ut for salg så snart kampanjebillettene er utsolgt og vil koste 1600,-. Billettene kjøpes på Posten og www.billettservice.no