Mandag 12. februar
STONE SOUR
Dette er bandet til Corey Taylor og Jim Root fra Slipknot. De to var med bandet i før de ble verdensstjerner med det enormt suksessrike Slipknot. Stone Sour kom sammen igjen i 2002 og ga ut sitt dobbelt Grammy-nominerte debutalbum samme år. Stone Sour beskrives ofte som en krysning av Metallica og Alice In Chains, og er nå aktuelle med albumet ”Come What(Ever) May”. Stone Sour ble sist sett på Rockefeller i juni, da de spilte med Alice In Chains for utsolgt hus.

Fredag 20. april
WITHIN TEMPTATION
Alle fans av både The Gathering og Nightwish bør snarest plukke opp Within Tempation, da det er i helt samme gate - symfonisk, melodisk og atmosfærisk metall. Nederlenderne er aktuelle igjen med ny singel i januar og nytt album i mars. Med en blanding av blytunge gitarer, keltisk folkemusikk og Sharon Den Adels operalignende vokal har de skaffet seg en solid fanskare både her i Norge og over hele Europa. Within Temptation spilte senest i 2005 for stappfullt hus på Rockefeller.

Lørdag 5. mai
TRIVIUM
Trivium ble dannet i Florida i 2000 og fikk snart et godt ord på seg i metallmiljøet. Nylig slapp de sitt tredje album, ”The Crusade”. VG ga albumet terningkast fem og følgende beskrivelse: ”Trivium har mer enn nok av egenart og tyngde til å bli så svære som de bare vil.” Det blir også påpekt at vokalisten Matt Heafy tross sin unge alder allerede høres ut som en fullblods metal-vokalist, sterkt inspirert av den snerrende James Hetfield-skolen. Trivium er et band med svakhet for thrash og med referansene til Metallica i orden. I november var de support for Iron Maiden i Valhall, men i mai står de på egne ben på Rockefeller.