Nye artister til Slottsfjellfestival:

CALEXICO (US)

RED HARVEST

ASHA ALI (S)

FITTS FOR FIGHT

JENS LEKMAN (S)

POP LEVI (UK)

PROMOE (S)

THE THERMALS (US)


Pressemelding fra Slottsfjellfesivalen:


Gåtta’banen, Slottsfjellfestival feirer 5 år til sommeren og da er det virkelig på tide å feire!

Det er litt usikkert om kongen kommer til vår bursdagsfest, men vi har i alle fall fått tak i utrolig gode erstattere i legendene i Calexico (US). I tillegg kommer de råtøffe nykomlingene The Thermals (US) som vil blåse huet av deg som har følgt band som Pavement og Sonic Youth. Liker du The Thermals er det også en stor sjanse for at du liker scouseren Pop Levi (UK) med bakgrunn fra Ladytron. I fjor spilte The Gossip på Slottsfjellet før det braket løs, og i år har vi full tro på at Pop Levi vil bli det neste store.

Men, hold an, festen er ikke over, det er mer kake igjen: Sveriges uslepne diamant har hun blitt kalt, den fantastiske soulrock prinsessen Asha Ali (S) som vil få følge av mannen som har sjarmert hele indieverden (Pitchforkmedia + +) i senk, Jens Lekman (S). Liker du litt hardere materiale så vil Norges mest nådeløse (og mest interessante) metallband Red Harvest sørge for den rette stemninga. Til vårt klubbkonsept har vi også booket inn de frekke og usannsynlig lite jordnære jentene i Fitts For Fight.

Vårt siste ess i ermet for denne gangen er mannen hele den svenske regjeringen elsker å hate, men som folket digger, den kompromissløse Promoe (S).Her er litt mer informasjon om artistene:Asha Ali (S)

Vi er veldig kry av å kunne presentere en vakker uslepen diamant. Asha Ali er muligens noe av det aller beste fra Sverige akkurat nå, og vi gleder oss til at resten av verden får oppleve hennes magiske låter. Den svensk-somaliske soulrock-prinsessen ga ut et av de beste svenske albumene i 2006, et album som nylig ble utgitt i Norge og som forøvrig ble belønnet med terningkast fem i Dagbladet; ” Musikken hennes slanger seg mellom bevrende vokal à la Beth Gibbons, frodig låtskriverkunst à la Joni Mitchell og den modne jordnærheten til Beth Orton. For ikke å snakke om at Asha også er den stolte eier av en fryktløs og uforutsigbar selvutleveringstrang, noe som gjør «Asha Ali» til nyårets mest spennende”
Noen angrer kanskje på at de gikk glipp av Laleh på Slottsfjellet ifjor, ikke gjør den samme feilen igjen.


Calexico (US)

Med en sjangermiks inspirert av bl.a Enno Morricone, portugisisk Fado, 50 og 60 talls jazz, country, surfrock og meksikansk brazz har Calexico gjennom snart to tiår spredd gode vibber og opparbeidet seg legendestatus innen den alternative musikkscenen i USA. Bandet som i hovedsak består av musikkmiljøet rundt Joey Burns og John Convertino nevnes ofte i samme åndedrag som Wilco og Lambchop, og har jobbet sammen med det mest som kan krype og gå av amerikanske folk artister. Calexico ga ut det kritikerroste albumet Garden Ruin i 2006, og vi gleder oss som små unger til å se våre store helter stå på scenen i lille Tønsberg.Jens Lekman (S)

And now to something completely different… Jens Lekman fra Gøteborg har vi fulgt siden han kalte seg for Rocky Dennis og ga ut EP’n Maple Leaves. Men, det var først med albumet ”When I Said I Wanted To Be Your Dog” fra 2004 at interessen for Lekman skjøt fart. Hans siste utgivelse; ”Oh, You’re So Silent Jens” ble utgitt på Secretely Canadian (Anthony And The Johnsons + +) i 2005 og fikk massiv pr fra kredible amerikanske medier. Med en historieteknikk og fremførelse helt utenom det vanlig kan vi garantere en konsert som du vil huske i lang tid fremover. Og hvem vet, kanskje får han også besøk av en superstar brilleslange fra Bergen?Fitts For Fight – Kastellnatt

For å være to sekstenåringer fra Kristiansand som spiller mikroelektro har denne duoen (trio i ny og ne) fått enormt mye oppmerksomhet. Det meste da hele verden fant ut at de hadde lånt materiale uten å kreditere de rette folka, men i følge jentene er den episoden nå glemt. FFF har lagd nytt materiale med hjelp fra sjølveste Snuten, og til sommeren tar de bussen til Tønsberg for å skremme vettet av dansebeina til Slottsfjellfestival-publikummet.Pop Levi (UK)

En gang i blant dukker det opp artister man bare veit er lagd for de store anledninger. Pop Levi har gitt både oss og den kjente radioverten Lauren Laverne (BBC) den følelsen. Laverne har kåret Pop Levi til the next big thing from Britain, og vi støtter henne så absolutt i det. Dagbladets Sven Ove Bakke hadde litt problemer med å finne nok metaforer da han ga Pop Levis debutalbum ”The Return To Form Black Magic Party” en femmer; Halvparten elektrisk boogierock med garasjedøra åpen og med en underliggende maskinell, tidsriktig snert, halvparten flagrende, vimsete kassegitarpsykedelia. Vi anbefaler at du holder et godt øye på hva som skjer med denne mannen fremover.Promoe (S)

Promoe kommer fra det venstreorienterte hiphop-kollektivet Looptroop og har i årevis vært en virkelig pain in the ass for den svenske regjeringen. Promoe har gjennom sine låter og konserter helt bensin på bålet i det anarkistiske miljøet i Sverige. Promoe har selvfølgelig også bemerket seg ved å levere fantastiske liveshow, noe som har plassert han helt der oppe i svensk rap, sammen med Timbuktu og Petter.
Red Harvest

Red Harvest markerte seg allerede med debuten «Nomindsland» i 1992 som et av Norges beste thrash metal-band, før de utviklet seg til å bli et apokalyptisk industriell paranoia-metal» som de selv kaller sjangeren med hyllede album som «There's Beauty In The Purity Of Sadness» (1994) og «The Mastürnation» (1995). I disser dager er gruppa høyaktuelle med albumet ”A Greater Darkness” som har blitt belønnet med gode anmeldelser i landets største medier, deriblant en femmer i Dagbladet. Slottsfjell Festival har år etter år satset på norsk metall og band som Enslaved, Mayhem, Satyricon, Keep Of Kalessin m.fl har alle gledet fans på toppen av Tønsbergs tak. Til sommeren vil vi fortsette satsningen med Red Harvest, Volbeat og Creep Colony, men se opp for enda flere gode metallband-slipp på Slottsfjell utover våren.The Thermals (US)

For de av oss som hadde et forhold litt utenom det vanlige til Pavement og Sonic Youth er The Thermals bandet vi har ventet på i en evighet. Det skrangler fremover, men fy satan hvor friskt det høres ut. The Thermals har holdt det gående siden de ble oppdaget av Death Cab For Cutie i 2002. Gruppa er signert på legendariske SUB POP records og består av to ildsjeler som tross motgang spilte inn et av fjorårets aller råeste album (The Body, The Blood, The Machine) helt alene.