Bukta byr på catchy, rufsete poprock fra de engelske popveteranene SUPERGRASS og ny frisk støyende indie fra THE THERMALS fra Portland, Oregon.


SUPERGRASS (UK)
Rufsete engelske pophelter kommer til Bukta med sekken full av hits. Supergrass skal sørge for feelgood-stemning på årets festival.
Supergrass har vært en kontinuerlig leverandør av rufsete og supercatchy poprock fra de britiske øyer de siste 12-13 årene. Kvartetten, med frontfigur Gaz Coombes i spissen, har utallige hits å ta av, og låter som "Richard III", "Pumping on your Stereo", "Allright", "Sun hits the Sky" og "Rush hour soul" har alle blitt moderne gitarpopklassikere. Supergrass var en del av den britiske bølgen på 90-tallet, sammen med band som Blur, Pulp og Oasis. Men mens de andre vokste seg store og pompøse fortsatte Supergrass å bare lage god og fengene popmusikk - noe de har fortsatt med helt til deres siste plate "Road to Rouen", som kom i 2005.

Supergrass er en garantist for sommerstemning på sommerens Buktafestival - uansett vær!THE THERMALS (US)
Insisterende og frisk støyende indierock fra Portland, Oregon.
The Thermals er et amerikansk lovende indieband, som i høst ga ut sitt tredje album "The Body, The Blood, The Machine" til knallkritikker. Bandet ble for alvor kjent da de ble oppdaget av Ben Gibbard i Death Cab for Cutie, og signet på legendariske SupPop Records.

Bandet leverer støyrock/indie/lo-fi med høy energi og Hutch Harris' insisterende vokal i sentrum. Musikken har elementer av såvel fandenivoildsk punk som skranglete indiepop.

Kjernen i The Thermals er vokalist/gitarist Harris og bassist Kathy Foster, og de to alene spiller faktisk alle instrumenter på "The Body, The Blood, The Machine". Etter den tid har er de utvidet til en kvartett som virkelig sparker fra seg live.