For enkelte er dette en årsak til stress, men begynner du tidlig med planleggingen vil dette faktisk kunne bli en hyggelig ting. I tillegg kan du kjøpe gavene dine på nettet, og dermed slipper du til og med å forlate godstolen.

Enten du skal kjøpe julegaver til hele slekten og en haug med venner, eller kun den ene spesielle personen i livet ditt, vil du her finne en rekke gode gavetips. Fineshelf spiller julen inn med hele 30 julegavetips som er aktuelle nå i 2019, og som garantert vil gjøre enhver mottaker fornøyd.


1. Til kaffeelskeren: Klassisk kaffebrygger med kopper

En klassisk kaffebrygger med kopper er den perfekte gave til enhver nordmann som elsker kaffe. Å brygge kaffe er en kunst som mange etterhvert setter pris på. Det blir et helt rituale, og gir en god start på dagen eller er en deilig pause når du trenger det. God kaffe blir det av det også, så dette er en gave som vil bli verdsatt. Topp gaveide, med andre ord!


2. Til hobbykokken: Multikoker fra Russel Hobbs

Er du på jakt etter en gave til henne som er opptatt av sunn mat og lettvint matlaging? Da er en multikoker et skikkelig godt gavetips. Multikokeren lager maten for henne, og så kan hun bruke sin dyrebare tid på noe annet. Samtidig vet hun at det er sunn mat hun får og da er det jo bare vinn-vinn!


3. Til petimeteret: ledningorganisator fra Bosign

De fleste moderne hjem ender opp med å ha flere hauger med ledninger rundt omkring. Dette er ledninger til PC, skriver, tv, DVD, spillkonsoller og så videre. Fryktelig irriterende, spesielt når du skal vaske eller støvsuge. Det er heller ikke spesielt visuelt vakkert å se på. Kjenner du et petimeter som stadig klager over ledningsrotet? Da er en organisator for ledninger et veldig godt gavetips. Vedkommende som får gaven av deg vil tenke på deg med takknemlighet hver gang hun eller han gjør rent.


4. Til musikkelskeren: Platespiller fra Crosley

Ser du etter en gave til kjæresten, og han eller henne er glad i musikk? Da kan en platespiller være løsningen. En flott platespiller er ikke bare vakker å se på, men den gir også ekstra god lyd på favorittmusikken. I disse tider da alt er så moderne, er det mange som foretrekker å gå tilbake til begynnelsen og nyte musikken på den gode, gamle måten. En gaveide som kan gi nytt liv til musikken.


5. Til den praktiske: Ryggsekk fra Rains

Denne ryggsekken er et utmerket gaveide for alle praktiske mennesker der ute, enten det er kjæresten din eller mamma. Ryggsekken tåler regn, har plass til PC og mobil, og dermed kan mottakeren ferdes ute uansett vær. Superpraktisk gave til alle som elsker å ferdes ute uansett hvordan værforholdene måtte være.


6. Til elskeren av det gode liv: Ølbryggersett

Kanskje du ikke er på jakt etter en julegave, men en 30-årsgave? Hva med et flott ølbryggersett? Dette er en fantastisk gaveide til alle som er glad i god drikke, og som samtidig synes det er morsomt å prøve å lage den selv.


7. Til den eksklusive: Whiskyglass fra Orrefors

Whiskyglass er gaven til han som virkelig vet å sette pris på drikkevarer med historie. Whisky drikkes best ut av egne glass som er laget for å fremheve drikkens smak og karakter. Dette er med andre ord et gavetips for deg som ser etter en gave som lar ham nyte en av sine favoritter.


8. Teelskeren: Tekoker fra OBH-Nordica

Noen elsker kaffe, mens andre elsker te, og andre igjen liker begge deler. En tekoker som sørger for perfekt brygget te hver gang er den perfekte gaveide til alle som vet å sette pris på denne eksklusive drikken som også har mange helsefordeler.


9. Til hun som elsker ruskevær: Regnjakke fra Odd Molly

Kjenner du en som elsker å være ute i all salgs vær, vil en regnjakke være den perfekte gave til venninne. Denne holder henne både tørr og stilig, og dermed kan hun trygt ferdes ute året rundt. Hun vil garantert tenke på deg hver gang hun bruker denne flotte regnjakken! En gaveide som kommer til å varme mottakeren lenge.


10. Den som elsker god duft: Gavepakke med duftlys

Å skape en god stemning handler ofte også om at det lukter godt. Skal du gi en gave til noen du vet elsker gode dufter er den gavepakke med nettopp deilige duftlys en flott gaveide. Ikke bare dufter disse lysene fra Tom Dixon godt, men de er også visuelt vakre å se på.


11. Til stjernekikkeren: Starman vase fra Diesel Design

Leter du etter gave til mamma? Det er ikke alltid like lett, men om du har en mamma som alltid har kikket mot stjerne og drømt om verdensrommet kan en vase formet som en astronaut være det rette gavetipset. Vasen er i ryggsekken hans, og den kule designen vil for alltid minne henne om at du kjenner drømmene hennes.


12. Til hun med grønne fingre: Flytende plante

Det er noen blant oss som har grønne fingre og som elsker planter og alt levende. Trenger du et gavetips til en på gavelisten til, kan du overraske vedkommende med en flytende plante. Dette er en helt moderne og nyskapende vase som ikke bare snakker til hun med grønne fingre, men også til estetikeren.


13. Til den som elsker kjøkkenutstyr: kaffebrygger med kopper fra Bodum

Du har de som elsker kaffe, og så har du de som virkelig elsker kaffe. Dersom du trenger et gavetips til en som er av sistnevnte variant, kan en kaffebrygger med brenner være saken. Dette er definitivt gaven for de som mener at hvordan kaffen brygges er helt avgjørende for hvordan den smaker.


14. Til den humørfylte: Happy Socks

Trenger du gavetips til en som elsker alt som er gøy? Da trenger du ikke bekymre deg for vi har den perfekte gaveide. Lite er så hyggelig som glade sokker, og disse her har attpåtil design fra den kjente kunstneren Andy Warhol. En gave som vil sette de aller fleste i godt humør, og det lenge etter at gaven er åpnet.


15. Til den med kalde føtter: Tøfler av fåreskinn

Det er ingen sak å finne en gaveide til en som alltid har kalde føtter! Disse lekre tøflene i fåreskinn vil garantert holde mottakeren varm på beina uansett temperatur. Stilige er de også! Du slipper å høre på klaging over kalde bein, og mottakeren kan nyte godt av din omtanke når temperaturen faller.


16. Til jålebokken: Sminkespeil med lys

Kjenner du en som er glad i å sminke seg? Da kan du overraske vedkommende med tidenes beste gavetips. Et sminkespeil, og gjerne et med lys, vil garantert gjøre stor lykke. Finn mer info


17. Til den sunne: Kombucha-kit

Sunne og lykkelige tarmer er en av de siste, store helsetrendene. Dersom du trenger en gaveide til en som enten er veldig opptatt av å være sunn, eller en som burde være det, er et kit som hjelper deg til å lage kambucha selv det du ser etter. Kambucha er det siste nye, og en velsmakende drikk som holder tarmene i form. Kanskje du også blir invitert på litt god og sunn drikke?


18. Til den presise: Bordklokke fra Arne Jackobsen

Det finnes de blant oss som er opptatt av å komme til riktig tid, og som setter pris på å vite hva klokken er. Dersom denne personen i tillegg er opptatt av god design, kan en bordklokke være et flott gavetips. Denne vakre klokken ble designet av Arne Jackobsen i 1939, og er en skikkelig godbit for alle som er opptatt av estetisk vakre bruksgjenstander.


19. Til hun som elsker telefonen sin: Trådløs ladestasjon

Det er antagelig ikke til å unngå at du har minst én person du skal kjøpe gave til som elsker telefonen sin. Vis henne at du forstår henne. Vår gaveide er nemlig en vakker, trådløs ladestasjon som gjør at hun kan bruke telefonen samtidig som hun lader. Dette er en gave hun kan bruke hver eneste dag, og samtidig tar den seg godt ut.


20. Til den sporty: Flaskeholder i skinn

Skal du på fest er det greit å gå eller sykle slik at du kan nyte både den gode maten og drikken. Sykler du trenger du hendene frie til å styre sykkelen, og da vil en vakker og praktisk flaskeholder i skinn være en ypperlig løsning. Dette er en super gaveide til enhver syklist, som da slipper å frakte vinflasken til neste selskap i en sekk som dunker mot ryggen.


21. Til hun som elsker bobler: Prosecco Lovers Kit

Gled din venninne, mamma, tante eller søster som elsker prosecco! Dette settet er et av årets beste gavetips. Her finnes det alt hun trenger for å hygge seg sammen med en venninne, og i tillegg kan hun ta notater underveis slik at hun husker hvilke smaker hun liker best. Dette er gaven som innbyr til en hyggelig stund med venninner.


22. Til sjefskokken: Magnetisk blokk til kjøkkenkniver

Den i familien eller vennekretsen som elsker å jobbe på kjøkkenet vil utvilsomt sette pris på en vakker magnetisk blokk som holder orden på alle de viktige knivene. Gode kniver er viktige for enhver kokk, og gode kniver på tas vare på slik at de holder lenge. Med en magnetisk blokk blir knivene til en vakker interiørdetalj når de ikke er i bruk.


23. Til sitatelskeren: Plakat med sitat

Å pynte opp hjemmet med et personlig sitat er rett og slett vakkert. Ønsker du et gavetips som går rett i hjertet til mottakeren har du det her. Her finner plakater med sitater om blant annet familie, alt rammet inn i vakre, enkle rammer som passer overalt. En flott måte å fortelle mottakeren at han eller hun har en viktig plass i livet ditt.


24. Til den skriveglade: penn og penneholder i svart og gull

Dette er riktig nok teknologiens og dataens tid, men det finnes likevel mange blant oss som elsker å skrive viktige beskjeder eller historier med penn og papir. En vakker penn med penneholder er et gavetips til en slik person. En gave som tar seg flott ut på skrivebordet, og som vil være til glede hver eneste dag.


25. Til den elegante: Mansjettknapper i sølv

Mansjettknapper i sølv er den perfekte gave til han som liker å pynte seg til hverdag eller fest. Mansjettknapper kan, for noen virke umoderne, men med et moderne mønster setter de prikken over i-en når penskjorten og dressen skal på. Han vil garantert sette pris på omtanken du viser ved å gi ham en gave som kan brukes i mange år fremover.


26. Til den som elsker sprøtt: Aero fryer fra Champion

I disse sunne dager er det nesten ikke lov å si at du elsker frityrstekt mat, men med en Aero Fryer kan du nyte fritert mat med god samvittighet. Her brukes det nemlig ikke fett av noe slag! Ser du etter den perfekte gaveideen til noen som elsker mat, men som ønsker å være litt sunne, har du den her!


27. Til designelskeren: Pute fra Design House Stockholm

Dette er den perfekte gaven til alle som er opptatt av design og interiør. Puten består av en “lang orm” som så er viklet sammen til en pute. Dette er en klassiker, og en perfekt gaveide til alle som elsker interiør og som ikke bare vil ha det koselig, men også vakkert.


28. Til sølepyttelskeren: Høye gummistøvler med snøring

Elsker hun å gå i sølepytter og kose seg ute selv om det regner så det spruter? Eller kanskje hun bare bor et sted der det regner så mye året rundt at solide gummistøvler er en nødvendighet? Vårt gavetips til deg er høye gummistøvler med snøring fra Ilse Jackobsen. Da kan gavemottakeren plaske så mye hun vil uten å bli våt på beina. Den gode sålen gjør støvlene gode å gå i, og i tillegg ser de flotte ut.


29. Til den politisk bevisste: Årmbandsur
Har du en blivende politiker i vennekretsen eller i familien? Eller kanskje du trenger en gaveide til en som alltid må diskutere den amerikanske presidenten? Hva med en klokke med bilde av Trump? Dette er gaven som er både morsom, nyttig og helt i tiden.


30. Til fugleelskeren: Fuglehus fra Royal Design

Det er viktig å ta vare på våre små bevingede venner, og det er artig å følge med på livet ved matstasjonen. Har du en fugleelsker i nærheten vil en matstasjon formet som et lite hus være et godt gavetips. Estetisk vakkert, nyttig og til glede for både fugler og fugleelsker.