Foto: Sam Shapiro


Rockeduoen The Blue Stones returnerer i dag med en sjelfull og ny sound i den nye singelen Shakin` Off The Rust. Omhyggelig og lagvis komponert med kanon-aktige trommer og elektrifisert gitar, kulminerer låten i et inspirerende refreng med fokus på friske starter. Sammen med produsent Paul Meany (Twenty One Pilots, Mutemath), klarte gitarist/vokalist Tarek Jafar og trommis/vokalist Justin Tessier å danne en sonisk emosjonell intensitet som danner et perfekt bakteppe for Jafars kraftige vokalleveranse.

Shakin` Off The Rust fungerer som en misjonserklæring for det neste kapittelet i duoens kreative reise, som for alvor viser deres fornyede selvsikkerhet og nye identitet. Bandet er nettopp ferdig med turné i Nord-Amerika, og allerede neste uke drar til til Europa for en måneds lang turné her. 30. oktober kan du se dem på Krøsset i Oslo.

Tarek Jafar om låten;

Det var perioder underveis hvor jeg følte at jeg ikke var god nok, eller at jeg ikke fortjente lykke eller suksess. Denne sangen handler om å kjempe mot de tankene som får deg til å tvile på deg selv, og om å komme seg gjennom kampen med selvsikkerheten til å lage noe bra

Da Tarek Jafar og Justin Tessier dannet The Blue Stones, var de usikre på hvem de var og hvor de skulle. Det eneste de visste var at de ville lage musikk sammen, og det gjorde de. Etter hvert nok til at de kunne slippe debutalbumet Black Holes i 2018. Så selvsikre og trygge på seg selv som de er, handlet den platen fullt og helt om å finne seg selv, både musikalsk og eksistensielt, og de bestemte seg for å følge rock`n`roll-drømmen ved å hoppe inn i et sort hull til det ukjente, istedenfor å velge en mer vanlig livsvei.

Når vi skrev de låtene, drev vi begge og fullførte bacheloroppgaver. Den platen var oss som prøvde å finne ut hvem vi var. Disse nye låtene som kommer nå er mer om hvordan vi vet hvem vi er, men de lærer oss også å leve med våre mørkere sider, forklarer Tessier.

Bandet fanget oppmerksomheten til produsenten Paul Meany, den kreative kraften bak rockebandet Mutemath, og som nylig jobbet med Twenty One Pilots, da han produserte deres femtealbumTrench. Det å få Paul involvert i prosjektet, ga duoen en enorm valideringsfølelse.

Vi foreslo ham egentlig bare på kødd. Vi siktet mot stjernene, men en uke etter at vi henvendte oss til ham, fikk vi vite at han digget oss som musikere, ler Justin.

Å jobbe med Meany førte ikke bare til at The Blue Stones utforsket, og skapte musikk på en annen måte enn tidligere, men det førte også til at Jafar forholdt seg til tekstskriving i et helt nytt lys. Kombinert med duoens nyanserte og lagdelte tilnærming til lyd, gir de nye låtene en resonans med kraftig emosjonell intensitet.Mens Shakin` Off The Rust er den låten som ligner mest på soundet fra førsteplaten, representerer den også en klar og dyp utvikling. Den har mye mer tekstur, flere lag og mye mer selvsikkerhet enn noe annet på det første albumet.