Foto: Håvard Nesbø

Tons of Rock kroner et allerede fullspekket festivalprogram med hele 11 nye band til årets festival!

Atlanta-kvartetten­ Mastodon som i fjor fylte Oslo Spektrum er bekreftet, sammen med publikumsfavorittene Steel Panther, norske Seigmen, Ricochets og Tons of Rock sitt eget festivalband Black Debbath.

Siste slipp avslører også et svært spennende bestillingsverk med Spidergawd og Jorn Lande som gjør «Dio Tribute»til glede for fansen. I tillegg er selveste basslegenden Steve Harris fra Iron Maiden som avslutter åpningsdagen også bekreftet til festivalen med bandet sitt British Lion. Den britiske rock og metall legenden gjør med andre ord som tusenvis av andre rockere, han legger helgen til Oslo og Tons of Rock.-Legender, giganter, og headlinere for flere generasjoner med rockefans! Vi skal treffe alle rockere med årets program! Det er intense dager på festivalkontoret når vi er klare med årets plakat og den overgår jo alt av hva vi selv hadde ønsket oss. Iron Maiden, Faith No More og Deep Purple på festival i Norge er som en vill drøm sier bookingsjef Jarle Kvåle.

-Vi har igjen slått alt av salgsrekorder og er forbi fjoråret for lengst.
Nå skal vi bruke tiden frem til festival med å overgå forventningene og lage tidenes festivalopplevelse på fantastiske Ekeberg i Oslo for tusenvis av publikum fra hele Norge og verden fortsetter Kvåle.

Fra utsolgt Oslo Spektrum til Ekebergsletta

Atlanta-kvartetten Mastodon har brukt de siste tjue årene på å raffinere sin stadig mer imponerende legering av progrock, stoner og klassisk metal. «Mastodon viser hvor bra metal kan låte ... Perfeksjonerer treminutters rockehits, men serverer også mystikk, progrock og et perfekt metalkvarter», skrev Asbjørn Slettemark om forrige plate «Emperor of Sand». Albumet ble deres tredje på rad som gikk inn på topp 10 på Billboard, og ga bandet deres første Grammy – for låta «Sultan’s Curse». I fjor fylte de Oslo Spektrum, og i år er det Tons of Rock som gjelder!

Steel Panther har for lengst erobret verden med sin misjon om «å spre hardrock og herpes», og er kjent for sitt vanvittige låtrepertoar og sceneshow. De slo for alvor igjennom med albumet «Balls Out» i 2011, og senere suksessoppfølgere som «All You Can Eat» og «Lower The Bar». Aktuelle med «Heavy Metal Rules» spilte de nylig for utsolgt Sentrum Scene. Publikum får rett og slett ikke nok av Steel Panther – og til sommeren kommer de tilbake for å gjøre byen utrygg.

En annet publikumsfavoritt er Seigmen. Hvis man befant seg i Norge på 90-tallet med et snev av musikkinteresse, så var det ingen vei utenom Seigmen. Debutskiva «Pluto» kom i 1992, og innen vi ønsket 1996 velkommen var Seigmen det største navnet i norsk rock. På veien hadde de sluppet klassikeren «Total», og musikken hadde funnet den formen vi kjenner fra hitsingler som «Döderlein», «Metropolis» og ikke minst deres tolkning av deLillos’ «Hjernen er Alene». Sommeren spiller de igjen på Norges største rockefestival.

Det gjør også Ricochets som i 2019 endelig var på veien igjen. Et av Norges mest sagnomsuste og elskede rockeband – for første gang ute på drøye 10 år. Nå er de i storform som band og klare til gi publikum godbiter fra de bunnsolide albumene «Slo-Mo Suicide», «The Ghost of Our Love» og «Isolation».

Black Debbath
Tons of Rocks husband Black Debbath har spilt hvert år siden festivalen startet, og er selvsagt også bekreftet til Tons of Rock 2020! Bandet har med sine siste tre knallskiver seilet opp som et av våre beste og mest populære hardrockband. «Norsk Barsk Metal» har bredt over blitt karakterisert som bandets beste utgivelse, med nye evergreens som «Pils!», «Pappa Lukter Tusj» og sist men ikke minst «Tons of Rock»!

Dio hyllest og langhelg i Oslo for Maiden-legende
Spidergawd ft Jorn Lande «Dio Tribute»
«Spidergawd er Norges beste rockeband om dagen» skrev Dagbladet i en av utallige knallkritikker av fjorårets album «V». Albumet fortsatte i samme gjenkjennelige Spidergawd-stil, med NWOBHM-referansene fra «IV», samt tyngden fra «III». På Tons of Rock 2020 er de forsterket med selveste Jørn Lande, og sammen skal de levere en egen Dio-hyllest!

British Lion
Steve Harris fra Iron Maiden nøyer seg ikke med å headline torsdagen under Tons of Rock. Fredag spiller Maidens hovedlåtskriver med sideprosjektet British Lion. British Lion er mer classic rock enn Iron Maiden, og bandet er inspirert av 70-tallsklassikere som Thin Lizzy, UFO og The Who.

Tempt
Hvis man liker hardrock og samtidig har lyst til å høre noe nytt – da må man få med seg Tempt. Unggutta fra New York slapp debutalbumet sitt i 2016, spekket med catchy rockelåter med klare nikk til 80-tallet. Hvis band som Van Halen, Def Leppard og Mötley Crüe begeistrer, er Tempt definitivt noe for deg!

Joyous Wolf
California-rockerne Joyous Wolf er aktuelle med ep-en «Place in Time», og leverer bluesy riff på løpende bånd, som bringer tankene til klassisk hardrock som AC/DC, Cream og Deep Purple. De var support for sistnevnte band på hele deres USA-turné i fjor høst. Til sommeren kommer de til Tons of Rock!

The Raven Age
London-bandet The Raven Age spiller melodisk metalcore, og frontmannen George Harris er faktisk sønnen til selveste Steve Harris i Iron Maiden. Å være sønnen til en metal-legende forplikter selvsagt – heldigvis er «Conspiracy» (2019) et kjempealbum. Bandet spilte sammen med Alter Bridge på et utsolgt Sentrum Scene sist høst, og er klare for å innta Ekebergsletta til sommeren!

Dirty Honey
John Notto, gitaristen i Dirty Honey, kaller bandets sound «New Fashioned Rock 'n' Roll». Los Angeles-kvartetten slapp sin debut-ep i fjor, og låta «When I'm Gone» toppet Billboard-listen for mainstream rock. Selv om de er relativt ferske i gamet har de allerede rukket å varme opp for storheter som The Who og Guns N' Roses.