Foto: Tom Lund

Nuclear Blast melder i dag at eks-Kvelertak frontmann, Erlend Hjelvik, har startet opp sitt eget solo-metalband HJELVIK og har signert med Nuclear Blast Records. I Norge vil HJELVIK bli gitt ut på hans eget plateselskap Helmet Fire Records.

Jens Prüter, Head of A&R hos Nuclear Blast Europe, sier:

“Det har gått 10 år siden jeg første gang så Erlend sammen med Kvelertak i min hjemby Dortmund i Tyskland. Debutalbumet deres hadde bare vært ute i noen måneder og hadde tung rotasjon på platespilleren. Jeg ble blåst av banen av den rå energien i sceneopptredenen hans og nå, ti år senere, er det en kære å begynne samarbeidet med han i HJELVIK. Han har ikke mistet noe av sin høye energi og har tatt sin unike blanding av black metal, hardrock og punk videre til et nytt nivå. Velkommen til Nuclear Blast og fremad til Hel!»

Det avsløres også at HJELVIKS debutalbum «Welcome to Hel» kommer ut senere i år.

Tidligere frontmann, tekstforfatter og medgrunnlegger av Kvelertak, Erlend Hjelvik, legger til:

«Å signere med Nuclear Blast er en drøm som går i oppfyllelse for meg. Helt siden tenårene har jeg vært fan av gode gamle NB-band som Immortal, Dimmu Borgir, In Flames, og så videre... så det gjør meg ekstra stolt å kalle Nuclear Blast for mitt nye label-hjem. Jeg er sikker på at Nuclear Blast kommer til å gjøre en formidabel jobb med å bringe HJELVIK til massene med mitt nye album, Welcome to Hel, og mange flere i årene fremover.

Erlend Hjelvik beskriver musikken sin som «blackened Viking heavy metal» med tekster basert på norrøn mytologi og historie.HJELVIK består av:

Erlend Hjelvik – Vokal, tekst og låtskriving

Rob Steinway – Leadgitar

Remi André Nygård – Rytmegitar

Alexis Lieu – Bass

Kevin Foley – Slagverk