Mandag 16. april satte Norske Rockfestivaler startskuddet for årets festivalsommer på BLÅ i Oslo. Det forventes en rekordsommer med mange festivalhøydepunkt og gode festivalopplevelser for publikum.

Nærmere 40 norske rock- og bluesfestivaler er medlem i Norsk Rockforbund, og representanter fra 14 festivaler var tilstede på festivalslippet for å servere smakebiter fra sine program. Det ble også servert tidsriktig økologisk lunsj presentert av Festivaltilretteleggeren hos Oikos – Økologisk Landslag.

Av nyheter skal svenske THE SOUNDS headline den lille og sjarmerende festivalen Audunbakken på Skarnes. Svensker blir det også på Raumarock i Åndalsnes 3.-4. august med BO KASPERS ORKESTER og QUIT YOUR DAY JOB, i tillegg til RALPH MYERZ & THE JACK HERREN BAND, SUSANNE SUNDFØR og UNGDOMSKULEN. Samme helg går Malakoff Rockfestival av stabelen. Nordfjordeidingane har det meste av programmet klart med band som ÅGE & SAMBANDET, SKAMBANKT og AMULET. Lørdag 21. april offentliggjøres siste artist samt årets vinner av Battle of the Bands.

Quart satser også på nye talenter og kunne presentere alle 15 band til sin nye DEMOSCENE. Ellers er band som Beastie Boys, Scissor Sisters, The Who og Velvet Revolver klare for sørlandsbyen. Kun få mil unna, i et "festivalbelastet området" som de selv kaller det, finner du Skral Festival. Denne gjengen kunne slippe noen riktige godbiter i dag med ED HARCOURT & THE BOARS (bildet), MAGNET med strykere og SONDRE LERCHE.

Konsertprogrammet til Ekstremsportveko på Voss blir i år nærmest en ren punk og reggea opplevelse med band som NO MEANS NO og det islandske reggeabandet HJALMAR. I tillegg er 'veko som vanlig fylt til randen med sportslige utfordringer for de som er mer enn tøffe i trynet. Tøffe er også Granittrock i Groruddalen i Oslo. I fjor trakk de 35.000 mennesker til sin gratis utendørsfestival. I år går festivalen av stabelen 7.-8. september, følg med utover sommeren for artistslipp. Øyafestivalen i Oslo kunne komme med tre nyheter: TIMBUKTU & DAMN! skal åpne lørdagen, og norske MONTÉE og australske ARCHITECTURE IN HELSINKI ble i løpet av helga bekreftet til Middelalderparken. I Oslo befinner også STUDiO seg. Festivalen favner bredt kulturelt, og på konsertprogrammet er SERENA MANEESH hittil klare for å sette fart i studentene.

Hver sensommer valfarter bluesere fra hele landet til Notodden og Notodden Blues Festival. 20-årsjubilanten kan i år presentere blant annet THE NEVILLE BROTHERS, STEVE WINWOOD, JEREMY SPENCER & TROND YTTERBØ BAND. Når blåtonene har stilnet er det en mørkere sjanger som settes i fokus på Motstøyfestivalen. Den unge og rusfrie festivalen kan i år skilte med navn som SOILWORK, 1349 og KEEP OF KALESSIN. I august slippes to demoband samt årets headliner som visstnok skal være av internasjonalt kaliber.

Månefestivalen i Fredrikstad slapp sin største artist noensinne, nemlig KADRA. Festivalen ønsker å bli en mer politisk festival som tør å ta standpunkt, si sin mening og være med å sette dagsorden i samfunnsdebatten. I år vil de hylle Kadra: "Med livet som innsats har hun hatt mot nok til å reise seg mot et menneskesyn som er preget av underkuelse, tortur og drap," sier festivalen i en egen pressemelding.

Festivalene i Norsk Rockforbund er organisert i underavdelingen Norske Rockfestivaler.
”Festivalene ønsket med dette felles festivalslippet å vise at vi står sammen, er gode kollegaer og sunne konkurrenter. Vi forventer oss en blomstrende festivalsommer med gode publikumsopplevelser på stadig flere festivaler land og strand rundt. Vi ser en økende profesjonalisering av medlems-festivalene, noe NRFE kan ta en stor del av æren for etter mange års arbeid med kompetanseheving hos medlemsfestivalene. NRFE skaper møteplasser som legger til rette for utveksling av erfaringer og samarbeid festivalene imellom”, sier leder av Norske Rockfestivaler, Linnéa E. Svensson.

Norske Rockfestivaler er alle tuftet på frivillighet, idealisme og kjærlighet til musikk, samt ønsket om å skape gode opplevelser for publikum. Over 10.000 frivillige står på for at festivalene rundt om i landet blir avholdt. Norske Rockfestivaler kommer til å besøkes av en halv million festivalivrige publikummere i 2007, skriver Norsk Rockforbund i pressemeldingen fra markeringen.