Årets program til Hovefestivalen er på det nærmeste komplett. I dag slipper festivalen på Tromøya utenfor Arendal et lite knippe norske band, samt et canadisk.

Junior Boys (bildet) kommer fra Hamilton, Ontario i Canada og bedriver klassisk, melodiøs popmusikk i elektronisk innpakning og med danserytmer som minner om god, gammel Chicago-house.

Akershus-rapperen Venom spytter kyniske men ærlige verselinjer over mørke dansegulv-beats. Han er en av de nye norskspråklige rapperne det knytter seg store forventninger til.

Også Mandalsbandet Violent Years er på vei til Hove. De forbløffet mange med en fantastisk konsert på Quart 2005, hvor de klarte å spille fletta av hovedacten Magnolia Electric. Violent Years bedriver noe som vel må karakteriseres som moderne roots/countryrock. Bandet er albumklare i disse dager.

Bite kommer fra Haugesund og har opparbeidet seg en stor lokal following med sin vestkyst-inspirerte og velspilte rock.

I tillegg må vi også nevne spellemannsprisvinnerne Darkside of the Force, av mange regnet som Norges mest solide hiphop-gruppe. Det er alment kjent at debutplata til disse guttene var en av de mest undervurderte, norske hip hop-skivene på 90-tallet. Nå, hele åtte år senere, foreligger oppfølgeren El Dia De Los Puercos.

Og så, en aldri så liten sensasjone på tampen: Den legendariske Kristiansandgruppa Flying Crap skal gjenforenes for Hovefestivalen. Flying Crap er det nærmeste Sørlandet noensinne har kommet vaskekte punk. Faktisk så vaskekte at de i sin tid stoppet hele showet på Quartfestivalen ved å fyre av skudd fra scenen. Til tross for at våpenloven visstnok håndheves noe mer slepphendt i Aust Agder enn i Vest Agder, håper vi at skandalerockerne har blitt litt roligere med årene.