At Datarock har blitt umåtelig populære i indie/dance-kretsene (og flere andre kretser) rundt om i verden er det mange som har fått med seg. Til dags dato er gjengen på en to måneders turné i USA, og det hele toppet seg med en opptreden på en av verdens viktigste festivaler; CMJ i New York. Denne er South By Southwests' lillebroder og har spesialisert seg på å gi undergrunnsband en sjanse til å virkelig slå på stortromma. Før konserten ble Datarock virkelig snakket om i de høyere kretser rundt festivalen.
Band som Arcade Fire og Clap Your Hands Say Yeah! har tidligere spilt her i oppstartfasen, og populariteten rundt disse bandene har ekspandert i tiden etterpå.

Datarock var heller ikke de eneste nordmennene på CMJ. Blant andre norske artister kunne man finne Ida Maria, Monomen, Ungdomskolen og New Violators.
I England foregår helt andre ting. Angående «In the City», Storbritannias svar på Bylarm, stod Blind Archery Club og The Margarets på BBC's liste over sju band man burde få med seg. Det er en prestasjon i seg selv.
For noen uker siden ble dokumentaren «When the wind calls your name» sendt på britisk TV. Dokumentaren tok utgangspunkt i The Margarets' historie og opphav på øya Giske utenfor Ålesund. Dokumentaren, som fremstilte The Margarets som et eksotisk og fremadstormende band, kan definitivt ha gjort et strålende inntrykk på britiske tv-seere.