Nå er detaljene klare rundt Bon Jovi- konserten i Norge i sommer. Først var det Lerkendal og Trondheim, så var det Valle Hovin, men nå er det klart at 80- talls heltene byr på allsang og nostalgi på Ullevaal Stadion i sommer.

Når Jon Bon Jovi og resten av bandet hans besøker Ullevål Stadion den 18. juni neste år, er det med et av verdens største live-maskinerier i ryggen. De siste seks årene har bandet solgt svimlende 3,2 millioner enkeltbilleter, og i følge bransje-nettstedet Pollstar stod Bon Jovi for verdens åttende største turné i fjor. Innen sjangeren pop/rock ble de kun slått av Rolling Stones og Madonna.

Det ble tidligere denne måneden spekulert i om Bon Jovi kom til å legge Norgeskonserten sin til Lerkendal i Trondheim, ikke minst pga en rulletekst på bandets egen hjemmeside. Bookingagent Peer Osmundsvaag i Atomic Agency kan i dag bekrefte at bandet kommer til Oslo og Ullevål Stadion:

– Ullevål er et veldig fordelaktig sted for en konsert av dette formatet. Det er en konsertarena med høy komfort. Man har sitteplasser delvis under tak og godt utbygde bar- og toalett-fasiliteter.

Det hersker ingen tvil om at Bon Jovi har et godt grep om norske platekjøpere. Bandet har ligget på VG-lista i så mye som 194 uker til sammen. To album og hele fire singler har vært Topp 3, deriblant superhitene "Living on a Prayer" (1987) og "It’s My Life" (2000).

Det er nå syv år siden Bon Jovi var i Norge sist. Da var det som gjesteartister på Nobelkonserten 2000. Ullevål-besøket er en del av bandets "Lost Highway"-turne.

THE LOST HIGHWAY TOUR ULLEVAAL STADION, ONSDAG 18. JUNI 2008

Billetter legges ut for salg onsdag 28. november kl 09:00