I går kunne vi fortelle at My Bloody Valentine skal til Roskilde, og i dag slenger også Øyafestivalen seg på karusellen og har booket legendene.

Øyafestivalen har alltid handlet om ny musikk, men hvert eneste år har vi bydd på noen av pionerene innen ulike rockstilarter, artister som er ansvarlige for at dagens musikk låter som den gjør. Flere på Øya-kontoret har hyperventilert og lagt seg i stabilt sideleie etter at vi seint i går fikk vite at My Bloody Valentine kommer til Middelalderparken i august. Førstkommende tirsdag, 5. februar, legges det ut dagsbilletter til fredag 8. august. Da spiller nemlig My Bloody Valentine på Øya.

MY BLOODY VALENTINE (IE/UK)
Vi er usedvanlig stolte og entusiastiske over å ha booka legendene i My Bloody Valentine til Øyafestivalen 2008. Dette har vi forsøkt å få til siden vi i fjor hørte de første ryktene om at de skulle ut på veien igjen. Øya blir en av svært få festivaler bandet gjør til sommeren.

My Bloody Valentine var selve spydspissen i den såkalte shoegazerbølgen i overgangen fra 80- til 90-tall. De bygde videre på de musikalske idéene til Velvet Underground, The Jesus & Mary Chain, Beach Boys, Birthday Party og Sonic Youth for å lage sin egen unike godlyd. De har inspirert flere generasjoner indieband og har vært en betydelig påvirkning på soundet til band som Ride, Lush og norske Serena Maneesh.

Bandet dukka opp på midten av 80-tallet i Dublin, tok en tur til Berlin og endte opp i London. Hele tiden har de vært ledet av New York-utvandreren Kevin Shields. Bandnavnet tok de visstnok fra en kanadisk b-film. De var lenge knytta til den legendariske labelen Creation, hvor de ga ut en mengde EPer og ikke minst de klassiske albuma Isn?t Anything (1988) og Loveless (1991). De gjennomgikk en musikalsk utvikling som endte i sistnevnte albums mystiske, drømmende, svevende og psykedeliske rock. Det er flere ganger kåra til et av 90-tallets absolutt beste og viktigste album.

Etter Loveless brukte My Bloody Valentine rundt sju millioner norske kroner på innspillinger ingen ennå har sett eller hørt noe til.
Gitarist Kevin Shields har siden dengang samarbeidet med indienavn som Primal Scream, J Mascis, Curve og Sugar.

Bandet har allerede booket noen få festivaler og en del jobber i Storbritannia, hvor den første London-konserten ble utsolgt et minutt etter at billettene var lagt ut. Kevin Shields har de siste månedene også varslet at det kommer et nytt album. Det er bare å glede seg til fredag 8. august, da vil My Bloody Valentine spre sin hypnotiserende musikk over Øya-publikummet.


ARTISTER SOM ER KLARE FOR MIDDELALDERPARKEN:
Animal Alpha / Buraka Som Sistema (PT) / Diplo (US) / diskJokke / Girl Talk (US) / Jose Gonzales (SE) / Holy Fuck (CA) / Ida Maria / Ingrid Olava / Kid Sister & A-Trak (US) / Kung Fu Girls / My Bloody Valentine
(IE/UK) / The National (US) / Silje Nes / Okkervil River (US) / Raga Rockers / Sigh & Explode / Truls & The Trees / We / Yeasayer (US)