ART BRUT (UK)

- Som et mer punkrocka, britisk LCD Soundsystem, strør Art Brut om seg med smarte referanser og flåkjefta frekkheter. Morsomhetene er for mange til å gjengi, de må høres, skriver Dagbladets anmelder Birgitte H Mandelid om andreskiva til Art Brut, It’s a bit complicated fra 2007.

Samtidig gir hun en plata en femmer på terningen, og deler dermed sitt syn på de britiske indierockerne med ganske mange andre musikkanmeldere. Siden starten i 2003 har gruppa nesten utelukkende høstet gode kritikker, og etterhvert fått ry på seg for å være alt ennet enn en ordinær live-opplevelse. Og nettopp deres gode skussmål som liveband gjør at vi i Skral lengter litt ekstra til sommeren akkurat i dag.

SHARON JONES AND THE DAP KINGS (US)

Fra Brooklyn USA kommer et fantastisk fyrverkeri av et band, med krystallklare referanser til 70 talls soul og funk. Sharon Jones & the Dap Kings tar oss med på en reise tilbake i tiden, til den gang platåsko, ansiktshår og store frisyrer var ”in”. Det er ikke bare snakk heller, bandet nekter nemlig å ta i bruk nyere studioutstyr enn fra midten av 70 tallet.

Lyden er helt klart inspirert av storheter fra funk/soul-perioden på 60 og 70 –tallet. Men den virkelige stjernen er frontfigur Sharon Jones som leverer alt fra hjerteskjærende rhythm & blues til danseglad funk. Bandet The Dap-Kings er heller ingen lettvekter innen musikkbransjen og kan skryte av samarbeider med Amy Whinehouse og super-produsenten Mark Ronson.

Skral Festival har fra før bl.a. The Presidents of the USA, Big Bang, 22-Pistepirkko, Superfamily og Lukestar på programmet.