Operator Please (AUS)
Ila Auto
Sailorine

Blog-kjendisen Perez Hiltons favorittband om dagen har hatt stor suksess down under, og har nylig også sneket seg inn på hitlister verden over. Bandet kategoriseres som en blanding av The Go Team og Slottsjellfavorittene The Gossip og leverer alltid et fyrverkeri av et liveshow. Dette blir bandets første og eneste konsert i Norge denne sommeren.

I tillegg til Operator Please følger vi opp en god tradisjon ved å invitere bluegrasskongene i Ila Auto tilbake til fjellet. Spellemannsprisvinnerne har blitt en gjenganger på vår minste scene, og vi ser frem til gledestårer og låvedans på høyt nivå når Ila Auto nok en slipper løs energibomba.

Siste artist ut i dette slippet er den unge og lovende Bluegrass-sangerinnen Sailorine. Jenta fra Tjølling-kanten har fått hjelp av nevnte Ila Auto med debutalbumet sitt, og vi er spente på om Sailorine kan følge opp den gode tråden av unge, ukjente artister som først har stått på den etter hvert så berømte Tårnlunden- scenen (Rockettothesky, Ingrid Olava, Susanne Sundfør).


Operator Please (AUS)
Et mer fargerikt band skal du leite lenge etter! Operator Please er et femmannskollektiv som har tatt Australia med storm de siste årene. Med en god dose pop a The G o Team har bandet nå nylig også markert seg kraftig rundt om på de mektige bloggene og musikkmagasinene i verden. Dette har jo selvfølgelig ført at til at bandet nå står på vippen til å kapre pop fans fra hele kloden. Hitten “Just a Song About Ping Pong” ble kåret til årets hit down under i 2007 og er en låt vi spår du vil høre mye på norske radioer i tiden som kommer.

Ila Auto
Konserter med bluegrassfantastene fra indre vestfold har blitt noe av en tradisjon på fjellet, noe som selvfølgelig er gledelig for oss som liker god gammal bluegrass cøntri. Med en fantastisk dose sjarm har de også kapret fans langt utenom Vestfolds grenser, og ble belønnet med en fin fin Spellemannpris i kategorien country i 2006. Vi ser frem til å danse hemningsløst låvedans når gutta setter i gang spetakkelet sitt.

Sailorine
Er det en debutant ifra Vestfold Slottsfjell banner på at komme til gjøre det stort, er det Sailorine vi vil banne høyest om. Sailorine er Ingunn Ringvold fra Tjølling-kanten, hun spiller egenkomponerte låter i bluegrass, roots og country-sjangeren, ikke helt ulikt Alison Krauss kanskje? Med seg på plate og live har hun faktisk store deler av Ila Auto. Der forøvrig Dobro-spiller Are Fevang også har produsert debut EP’en, som kommer ut i løpet av våren, og som norske radiostasjoner kommer til å kaste seg over! Ingunn har de siste månedene, og vil utover våren fortsette å være på lang USA-turne som en del av bandet til Mark Olson (Jayhawks).


Slottsfjell 2008
Tønsberg 17.-19. Juli

DumDum Boys, Kaizers Orchestra, Kent (S), Gogol Bordello (UKR)

Amadou & Mariam (MLI), The Bluejays, The Cheaters, De Lillos'85, The Felice Brothers (US), The Floor is Made of Lava (DK), Fuck Buttons (UK), Ila Auto, Lars Winnerbäck (S), Lethal Bizzle (UK), The Little Ones (US), Lukestar, Madcon, Master Piece of Cake, The National Bank, Operator Please (AUS) Ólöf Arnalds (ICL), Sailorine, Stereolab (UK), Superfamily, Woven Hand (US)