Hovefestivalen slipper nye band i kveld, og de to første er begge svært gode tilskudd til et allerede særdeles imponerede festivalprogram. I tillegg er White Denim, som enda ikke har platedebutert, også booket.

Laura-Mary Carter og Steven Ansell utgjør den rocka duoen Blood Red Shoes. Disse britene gjør en oppdatert tolkning av grungen til grungeband som Hole, Babes in Toyland, Nirvana og klassisk alternative rockegrupper som Pixies, Sonic Youth og Fugazi. Men selv om soundet trekker mye inspirasjon fra grunge og indie, betrakter duoen seg selv som et punkeband, skriver Hove på sine nettsider.

Kelley Stoltz har vært en del av staben til Jeff Buckley på midten av 90-tallet, der han hadde ansvaret for å sortere fanpost, flyttet Michigan-fødte Kelley Stoltz til San Francisco mot slutten av samme tiår for å satse på sin egen musikkarriere. Nå, ni år etter debuten, er Kelley Stoltz ute med Circular Sounds, det fjerde studioalbumet i rekken.

Og det er fortsatt den tradisjonelle singer/songwriter-sjangeren som man blir presentert for på Circular Sounds, med inspirasjon fra 60-tallet og referanser til blant annet Brian Wilson, Nick Drake og Velvet Underground. Slik innledes vår anmeldelse årets Kelley Stoltz' utgivelse.

White Denim ble et av de mest omtalte livebandene under årets SXSW, og har blitt hyllet bl.a. i NME, Independent, Dazed, The Guardian, The Observer, Time Out og en hel haug andre magasiner og aviser. Det alle trekker frem er hvor bra White Denim er live. De kommuniserer med hverandre og publikum på en måte som er rå, intuitiv og visstnok helt unik – milevis fra den innstuderte livegreia som veldig mange band tyr til om dagen, skriver Hove på sine nettsider.

White Denim har blitt sammenliknet med en oppdatert utgave av salige Minutemen, mikset med Devo, MC5 og kanskje litt John Spencer Blues Explosion. White Denim slipper debutplata si samme dagen som Hovefestivalen går avstabelen, og opptrer to dager senere på Amfiscenen, før Rival Schools.

Etter tre gode nyheter fra Hove, kan de i dag også melde at White Rabbits har bestemt seg for ikke å reise ut på veien likevel. De skal i studio, og vil konsentrere seg helt og holdent om det.

Les mer på www.hovefestivalen.no