50 Cent er en av hip hop-historiens største artister, og det er nå klart at han kommer til Tromsø og Døgnvillfestivalen siste helgen i august. Han har solgt nærmere 40 millioner album, og solgte imponerende 1 million på den første uken da han slapp siste album høsten 2007. 50 Cent var sammen med Eminem den som gjorde hip hop virkelig stor i Norge. I 2003 var han totalt 32 uker på VGs singelliste, mens albumet ”Get Rich Or Die Tryin” lå sjokkerende 8 måneder kontinuerlig på albumlisten.

Dette er 50 Cents eneste festival i Norden i sommer, og er med på å etablere Døgnvill som landsdelens klart største, og en av Norges ledende festivaler.

- Tromsø har også tidligere hatt besøk av store artister – men vi har aldri tidligere hatt en større verdensstjerne på besøk i byen, eller landsdelen for den del. Og det er jo nesten absurd at han tar turen til lille Tromsø, som eneste sted i Norden, sier en strålende fornøyd festivalsjef, Hogne Rundberg.

- Kontrasten til Tromsøs Kardemomme by-stemning blir stor når man vet at han ble skutt 9 ganger i år 2000, og siden har vært fulgt konstant av livvakter, sier Rundberg

50 Cent føyer seg godt inn i en line-up, bestående av artister som Travis, Kaizers Orchestra, Madcon, Ida Maria og Knutsen & Ludvigsen.

- Internasjonale superstjerner har hittil vært forbeholdt de store festivalene sørpå, med 50 Cent får det nordnorske publikummet endelig noe liknende, sier Rundberg.

50 Cent melder via sitt management at han gleder seg til å besøke Tromsø, som blir artistens nordligste opptreden noensinne.