Festivalen i Grimstad byr på store navn når siste rest av årets Skralprogram i dag er bekreftet. Common, Kent, Turboneger, Dunè og Keep of Kalessin er de nye navnene på plakaten.

Common (US)
Chicago-fødte Common har i en alder av 36 år etablert seg som et av hiphop-verdens aller beste navn. I juli setter rapperen seg i bilen med veibeskrivelser til Grimstad på dashbordet, og i baksetet ligger en fersk kopi av hans åttende album ”Invincible Summer”.

Foruten musikken har Common også gjort seg opp et godt rykte på mange filmsett i USA, og ble sist sett i filmer som ”American Gangster”, ”Smokin’ Aces” og ”Street Kings”. I 2009 spiller han også en rolle i den mye omtalte ”Terminator 4”.

Det vil glede mange når Common går på scenen på Skral i juli, og det passer seg å sitere Sigrid Hvidsten i Dagbladet som omtalte hans konsert i Oslo for drøyt 3 år siden på denne måten: ”Common på konsert er som Common på plate. Komplett uforutsigbart og som regel helt strålende.”

Kent (SE)
Det er få svenske band, om noen siden ABBA, som har fått en så stor fanskare i Norge som Kent fra lille Eskilstuna. Dette ble klart da kvartetten gjestet Oslo og Sentrum Scene i november i fjor, og spilte tre utsolgte dager på rad. Selv Håkan Hellström og The Ark blir smårips i forhold - det er Kent som eier tronen svenskekongen Karl Johan en gang hadde i Norge.

Det kan være vanskelig å forstå hvordan Kent har klart å bli så populære i hele Norden. Faktum er at gruppa med Jocke Berg i spissen har bygd broer der andre band har delt publikum, de appellerer til følelser alle kjenner igjen og ikke minst; de lager helt uimotståelige, fengende låter.

Når Kent står på scenen på Skral blir det garantert fest. Du kommer til å se folk som griner, folk som ler, fulle folk og ikke minst svensker. Det er noe ved Kents musikk som gjør at den treffer helt forskjellige folk midt i hjertet, og nettopp det er suksessformulaen til Sveriges største band.

Turboneger
Det har vært turbulent hittil i 2008 for Turboneger, Norges ypperste rockeband. Men selv om det siste halvåret har vært preget av kjipe nyheter kan det nå se ut til at Turboneger er parate og motiverte for å eksplodere sammen med fansen igjen. Euroboys helse er på bedringens vei, den nye trommisen Tomas Dahl er godt inkorporert og bandet har planlagt et titalls konserter i Norge og Europa.

Det er en stor prestasjon at de fortsatt eier rocketronen i Norge, og på Skral Festivals siste dag skal de vise sørlendingene hvordan musikk skal spilles. I motsetning til da Turboneger headlinet Skral i 2006, får de i år æren av å åpne festivalens siste dag, i formiddagssola på Groos, lørdag 12 juli. Og vi kan allerede nå røpe at det knytter seg en aldri så liten overraskelse til denne konserten.

Keep of Kalessin
Hardrockerne i Keep of Kalessin følger Enslaved og blir det andre metallalibiet til Norges koseligste festival. Etter å ha turnert med Dimmu Borgir i vinter har Keep of Kalessin akkurat sluppet sitt nyeste album Kolossus og er klar for festivalsommeren. Bandsjef Obsidian C med bakgrunn som turnegitarist for Satyricon tilhører den absolutte metalleliten i Norge, og kvaliteten på Keep of Kalessins siste to album bekrefter at Norge har mye å bidra med på metallscenen. Både Armada fra 2006 og årets utgivelse Kolossus har blitt godt mottatt av kritikerne. Fredag 11. juli spiller de altså på Skral Festival i Grimstad som eneste festival på Sørlandet i sommer.

Dúné (DK)
Selv sier de 7 danske ungdommene i Dúné om musikken sin at de har hentet det beste fra 70-tallets punk, 80-tallets pop og 90-tallets indierock, alt mixet sammen til ”indielectrock”. Med Dúné på årets festivalprogram har Skral fått tak i et av Skandinavias aller beste liveband for tiden!

Til tross for at bandmedlemmene fortsatt er i tenårene har Dúné holdt på i noen år allerede. I 2001 startet den første bandkonstellasjonen øvinger, og i 2003 hadde de allerede spilt flere konserter i Danmark. Forkjærligheten til band som Kraftwerk, Depeche Mode og Interpol førte ungdommene sammen i utgangspunktet, og resultatet har blitt et sprudlende, energisk og
enerverende liveband. Gruppa har blitt hauset opp som den danske musikkscenens ypperste eksportvare på mange år, og det blir spennende å se hvor langt de kan nå. De som har sett Dúné live melder om et vanvittig suggererende show – derfor er Skral Festival utrolig stolte av å presentere dem på festivalen i år.

-Festival handler om å tilby mangfoldet i musikken, og med dagens slipp kompletterer vi det som vi selv oppfatter som det sterkeste og mest varierte Skral-programmet noen sinne, sier bookingsjef Stian Tobiassen.Fra før av er flg band bekreftet til årets festival:
22-Pistepirkko (FIN), Art Brut (UK), Big Bang, Danko Jones(CAN), Donavon
Frankenreiter (US), Elvira Nikolaisen, Enslaved, Irya Gmeyner (SE),
Katzenjammer, Looptroop (SE), Lukestar, Madrugada, Sage Francis (US),
Sharon Jones & The Dap Kings, Superfamily, Surferosa, The floor is made
of lava (DK), The Presidents of the United States of America (US),
Tingsek (se), Truls and the trees, X-Queen of the astronauts.