Norges ledende konsertscener med mange nyheter som er verdt å få med seg utover høsten.

Følgende konserter legges ut i salg lørdag 9. august:

Fredag 12. september
IDA MARIA
Frøken Fyrverkeri fra Nesna hadde vunnet Zoomturnéen, Urørt, Alarm-pris og vært by:Larm-prinsesse (puh…) allerede før hun kom med debutplaten sin ”Fortress Round My Heart” tidligere i år. Med energisk pop i høyt tempo sjarmerer hun også i utlandet – singelen ”I Like You So Much Better When You’re Naked” klatrer på de britiske listene.
Bill. kr. 200,- + bill. avg. kr. 25,-. 18 år leg.


Lørdag 20. september
JOHNOSSI
+ support
Sveriges svar på The White Stripes er aktuelle med plata ”All They Ever Wanted”. Aftenposten mente: ” Åpningen "18 Karat Gold" har en snev av Jesus and Mary Chains brusende 60-tallspop. De viser seg fra sin mer bøllete side også, med brautende gitar og rumlende trommer, og det er når låtpulsen banker hardest at Johnossi viser hva som bor i dem”. Rockduoen består av John Engelbert på vokal og Oskar Bonde på trommer og gitar.
Bill. kr. 200,- + bill. avg. kr. 25,-. 18 år leg.

Torsdag 2. oktober
THE NATIONAL BANK
Det ble en strøm av gode poplåter da fem av landets mest anerkjente musikere: Thomas Dybdahl, Lars Horntveth (Jaga Jazzist), Martin Horntveth (Jaga Jazzist), Nikolai Eilertsen (Bigbang) og Morten Qvenlid (Susanna & The Magical Orchestra) slo seg sammen i 2004. De vant Spellemann for beste popgruppe og flinke som de er fikk de selvsagt strålende respons på både sin selvtitulerte debutplate og konsertene de gjorde. Oppfølgeren ”Come On Over To The Other Side” kom i vinter og gruppas faste samarbeidspartner Martin Hagfors (Home Groan, HGH) er også denne gangen med som tekstforfatter.
Bill. kr. 275,- + bill. avg. kr. 25,-. 18 år leg.

Fredag 10. oktober
PRIMAL SCREAM
Bobby Gillespie og hans kumpaner fra Glasgow har sveipet innom alt fra britpop, tecno og alternativ rock siden de debuterte med ”Sonic Flower Groove” i 1987. ”Screamadelica” fra 1991 er fast inventar på klassiker-listene og gruppa har alltid en imponerende låtrekke på lur på konsertene sine. Vi svinger oss gjerne til ”Movin’ On Up”, ”Rocks”, ”Country Girl” og alle de andre…
Bill. kr. 395,- + bill. avg. kr. 25,-. 18 år leg.

Torsdag 23. oktober
STEVE HARLEY & COCKNEY REBEL
Steve Harley er grunnlegger, låtskriver og frontfigur i det legendariske rockebandet Cockney Rebel. De hadde en rekke hitlåter, men er nok best kjent for klassikeren "Make Me Smile (Come Up and See Me)" fra albumet "The Best Years of Our Lives" (1975). For to år siden kom de med nytt materiale på plata ”The Quality Of Mercy”. VG mente: ”Nok en legendarisk pop-brite som eldes med verdighet”.
Bill. kr. 300,- + bill. avg. kr. 25,-. 18 år leg.

Søndag 9. november
AIMEE MANN
Med soundtracket til filmen ”Magnolia” og Oscar-nominasjon for låta ”Save Me” i 2000 oppdaget et helt nytt publikum at Aimee Mann er en av de beste kvinnelige sanger/låtskrivere. Og vi elsker at den nye plata hennes, som for øvrig fikk en femmer i Dagbladet, heter ”@#%&*! Smilers”.
Bill. kr. 275,- + bill. avg. kr. 25,-. 18 år leg.

Tirsdag 11. november
THE SWELL SEASON
Artistene og skuespillerne fra den kritikerroste irske filmen “Once”, Glen Hansard og Marketa Irglova, fremfører filmmusikken som The Swell Season. Låta ”Falling Slowly” fikk Oscar tidligere i år for beste original-låt og skuespillerne har blitt verdensstjerner med musikken sin.
Bill. kr. 200,- + bill. avg. kr. 25,-. 18 år leg.

Fredag 14. november
Eastpak Antidote Tour 08
FLOGGING MOLLY
STREET DOGS
SKINDRED
TIME AGAIN
Irsk/amerikanske Flogging Molly lagde ellevill dans-på-lokalet-stemning under årets Hove-festival, en konsert som fikk en sekser i Dagsavisen: “Kan det bli tøffere enn at den punkestyla mandolinspilleren Bob Schmidt svinger armen over instrumentet i en heftig Pete Townsend-sving? Tror ikke det!”. Gruppa startet opp som husband på puben Molly Malone’s i LA på nittitallet og sammen med en gjeng andre punk-folk-metallband garanterer de full fest!
Bill. kr. 325,- + bill. avg. kr. 25,-. 18 år leg.

Fredag 28. november
HELLBILLIES
Aslag & co. toppet VG-lista med sin siste plate ”Spissrotgang” og solgte ut to Rockefeller-konserter. Landets mest populære countryrockband debuterte med ”Sylvspente Boots” i 1992 og de rotekte låtene treffer både bygdefolk og byrockere rett i hjertet. Ål right now!
Bill. kr. 300,- + bill. avg. kr. 25,-. 18 år leg.

Tirsdag 2. desember
BULLET FOR MY VALENTINE
Special guest: Lacuna Coil & Bleeding Through
De som var på konserten med det walisiske metalcorebandet på John DEE for 5 år siden kan skryte nå, for siden den gang har gruppa blitt store og spilt med blant andre Iron Maiden og Metallica. Tidligere i år kom de med sin plate nummer to ”Scream Aim Fire” som har et enda tyngre lydbilde en debuten ”The Poison” – eller som NME sier det: ”Bullet For My Valentine seem unstoppable…”.
Bill. kr. 250,- + bill. avg. kr. 25,-. 18 år leg.


Torsdag 11. september
THE SCHOOL
Du har sikkert hørt den ultrafengende singelen ”Radio Girl” – og 8. september kommer hele plata også! Trøndergjengen har lært seg trikset å skrive poprocklåter som fester seg umiddelbart, eller som tyske fans sa det etter fjorårets turné: ”frischer, farbenfroher Wave-Rock’n’Roll” (!). Og jammen fikk ikke konserten deres på Øyafestivalen i 2006 en sekser i VG.
Bill. kr. 120,- + bill. avg. kr. 20,-. 18 år leg.

Torsdag 18. september
Releasekonsert
LORRAINE
Etter fire nynnbare singler kommer den friske poptrioen fra Bergen endelig med en hel plate. ”Pop Noir” har vært ventet siden guttene ble skamrost i England for et par år tilbake, så dette blir stas!
Bill. kr. 160,- + bill. avg. kr. 20,-. 18 år leg.

Fredag 19. september
THE BLACKBIRDS
+ ORBO & THE LONGSHOTS
Når gitarmester Lars Håvard Haugen fra Hellbillies produserer plata di vet du at du har noe bra på gang. Så er tilfellet med The Blackbirds og fjorårets ”Riddles & Affairs”. De er et av byens mest rutinerte liveband og får med seg Orbo & The Longshots for en rocka kveld.
Sistnevnte er ute med sin tredje plate ”High Roller” og har akkurat gjort en oppvarmingsjobb for Delbert McClinton.
Bill. kr. 130,- + bill. avg. kr. 20,-. 18 år leg.

Mandag 29. september
THE LEMONHEADS (US)
Boston-gruppa slo gjennom med ”It’s A Shame About Ray” i 1992 og laget enkle, fengende, halvskrudde poplåter bedre enn de fleste. Etter en lang pause og mye solo-virksomhet fra frontmann Evan Dando kom de med en ny, selvtitulert plate i 2006 som fikk en femmer i Dagsavisen: ” […] Lemonheads på sitt vakreste og mest fengende”.
Bill. kr. 230,- + bill. avg. kr. 20,-. 18 år leg.

Fredag 3. oktober
Releasekonsert
GRAND CAFÉ
På med barten og de slitte, trange jeansene! Grand Café kommer med sin aller første plate ”Put A Little Grease On My Axe”, med syttitalls Detroit-rock som grunnstein krydret med soul, bluegrass og boogie.
Bill. kr. 100,- + bill. avg. kr. 20,-. 18 år leg.

Tirsdag 7. oktober
STEVE WYNN
& THE DRAGON BRIDGE ORCHESTRA (US)
Feat. Chris Eckman
Med Dream Syndicate var Steve Wynn foregangsfigur på Paisley Underground-scenen (musikkmiljø med utgangspunkt i Los Angeles) på 1980-tallet. Han har også gitt ut plater med prosjektene Gutterball og The Miracle 3 og denne kvelden har han med seg sin nye plate ”Crossing Dragon Bridge” og et stødig band med blant andre Chris Eckman fra The Walkabouts.
Bill. kr. 200,- + bill. avg. kr. 20,-. 18 år leg.

Tirsdag 14. oktober
INFADELS (UK)
De britiske party-rockerne er kjent for sine ville hopp-og-sprett-og-tjo-og-hei-konserter og får deg nok til å danse selv om det bare er tirsdag. Deres nye plate ”Universe In Reverse” er produsert av Martin ”Youth” Glover (Guns N’ Roses, Depeche Mode).
The Infadels European Tour 2008 driven by Mazda 2
Bill. kr. 150,- + bill. avg. kr. 20,-. 18 år leg.

Lørdag 25. oktober
EL CUERO
Oslogruppa har blitt fanebærere for den nye gitardrevne countryrocken og kommer med sin andre plate ”A Glimmer Of Hope” i høst. Fjorårets selvtitulerte debutplata fikk en femmer i VG: ”Forbløffende helstøpt debut”.
Bill. kr. 130,- + bill. avg. kr. 20,-. 18 år leg.

Mandag 24. november
DESTROYER (CAN)
Daniel Bejar runder sin tiende utgivelse med nye ”Trouble In Dreams” og fortsetter å lage smektende, syrete, halvskranglete indiepop. Destroyer er ikke det eneste kreative utløpet for Bejar, han har også skrevet låter for og med New Pornographers og Swan Lake.
Bill. kr. 150,- + bill. avg. kr. 20,-. 18 år leg.

Lørdag 13. desember
TRASHCAN DARLINGS
-Avskjedskonsert-
+ supp.: Gatecrashers + Hollywood Vampires
Etter tretten år som Norges ukronede glamour-punk pionérer sier Strange? Gentle, Chris Damian Doll, Frankie Nachtnebel, Q. Ken Rockers og Andy Hunter takk for seg. Fansen får ta del i denne siste store festen, du kan stemme inn låter du vil de skal spille på www.rraf.net.
Bill. kr. 180,- + bill. avg. kr. 20,-. 18 år leg.Onsdag 24. september
RUSSELL PETERS – LIVE
+ special guest
Som en av verdens mest populære standup-komikere med turnéer i USA, Kina, Sør-Afrika og Australia på skrytelisten er det jammen på tide at han tar turen til oss også. Han ble først kjent via internett hvor en av YouTube-videoene hans ble sett av over seks millioner brukere.
Bill. kr. 395,- + bill. avg. kr. 25,-. 18 år leg.

Fredag 26. september
Sensommer Internasjonale Musikkfestival
INNER CIRCLE
Special guests: Sampeace Brown, Roots Man Band, SIR IB, DJ Delambert, Obiwuruotu Music Group, S-PRO Dance Group, DJ Masaai
Konferansier: Hon. Elvis C. Nwosu & LPJ-La Petite Jessica
Jamaicanerne som alle husker med reggaepop-hitene ”Bad Boys” og ”Sweat (A La La La La Long)” fra tidlig nittitall har faktisk en historie som strekker seg helt tilbake til 1968. De debuterte med ”Rock The Boat” på Trojan i 1974 og har spilt med stjerner som Carlos Santana, Peter Gabriel og Elton John. De er straks ute med sin nye plate ”Blazing Reggae”.
Bill. kr. 275,- + bill. avg. kr. 25,-. 18 år leg.

Onsdag 5. november
MY MORNING JACKET
Jim James & co. fra Kentucky har utvidet sin klassiske amerikanske countryrocksfære med en dose funk og soul. Deres nye plata ”Evil Urges” fikk en femmer i Aftenposten: ”Høres ut som Prince møter The Band, og at de har det ordentlig fint sammen”.
Bill. kr. 250,- + bill. avg. kr. 25,-. 18 år leg.

Mandag 10. november
DR. JOHN
Om du kaller ham Dr. John, The Night Tripper eller Mac Rebennack – lyden av pianoet hans tar du aldri feil av. Mesteren av New Orleans-funk-blues slår ring rundt hjembyen på sin nye plate ”The City That Care Forgot”, med skarp kritikk av Bush-administrasjonens manglende innsats for den orkanrammede byen. Han debuterte med ”Gris Gris” i 1968 og Muddy Waters, BB King og Aretha Franklin er kun et fåtall av store musikere han har samarbeidet med. Denne kvelden har den gode doktoren med seg John Fohl (gitar), David Barard (bass) og Roscoe Ernest (trommer).
Bill. kr. 350,- + bill. avg. kr. 25,-. 18 år leg.Lørdag 29. november
THE RESIDENTS
Godt inspirert av Captain Beefheart og Sun Ra har det (mildt sagt) eksentriske kultbandet fra Los Angeles beriket den alternative musikkscenen med sin eksperimentelle rock siden tidlig på syttitallet. Fremdeles vet ingen hvem de egentlig er, da de alltid spiller med masker, én hodeskalle og tre øyeeplemasker. De spilte sist for et utsolgt Rockefeller i 2003 og nå turnérer de med sin nye konseptplate ”The Bunny Boy”. Galskap har aldri hørtes bedre ut.
NB! Sitteplasser.
Bill. kr. 325,- + bill. avg. kr. 25,-. 18 år leg.