Davis Guggenheim (An Inconvenient Truth) har laget en dokumentar om den elektriske gitaren og dens musikalske dominans de siste seksti årene.

It Might Get Loud samler tre virtouser fra hver sin musikalske generasjon, og med hver sin særegne sound: Jimmy Page fra Led Zeppelin, the Edge fra U2 og Jack White fra blandt annet the White Stripes.

Når man tenker rockedokumentar, er backstagedrama, sex, drugs and rock´n roll stort sett i fokus, men ikke her; i It Might Get Loud har musikken hovedrollen, og vi skuer den fra de tre gitaristenes forskjellige perspektiv.

Ifølge hjemmesiden, så vil ikke dokumentaren endre hvordan du spiller, men den kommer til å endre hvordan du hører. Verken hjemmesiden eller IMDB har en premieredato for offentlige visninger, og det ser ut til at den kjører en festivalrundreise i førte omgang. Kanskje om vi er heldige får vi sett den på norske filmfestivaler i 2009.

Men det er i aller høyeste grad grunn til å glede seg. Ikke bare blir et mye nerdeprat om gitar, det vil være jamming de tre imellom! It might get loud!



It Might Get Loud