Det forteller gitarist Ronny Flissundet til Musikknyheter.no. Det norske heavy metal-bandet holder sine to aller siste konserter til helgen. Og Stonegard lover publikum en pangavslutning på bandets nesten ti år lange historie:
- Det blir masse intensitet, fet lyd og lys, blod, svette og kanskje tårer, hehe, forsikrer gitaristen.

På fredag braker den første konserten løs på Rockefeller i Oslo. Bandet håper at også publikum vil sparke ekstra godt fra seg denne kvelden, slik at live-DVDen vil røske i både ører og øyne. Med to album som har blitt godt mottatt av både anmeldere og publikum i gitarkassa og et lovende antall forhåndssolgte billetter, er nok publikumsstemningen sikret. Men Flissundet tror konsertene ikke bare vil by på hardbarka metal: - Stemningen kommer nok til å bli spesiell også, siden det blir litt vemodig å avslutte dette. Men vi gleder oss veldig til å spille igjen, selv om det blir for siste gang.

Den siste av de to avskjedskonsertene skal spilles på Sub Scene, en rusfri klubb med et godt ”all ages”-tilbud. Bandet legger siste konsert hit siden de har mange unge fans som ikke får sett dem på Rockefeller. Ifølge gitaristen blir det perfekt å avrunde det hele her: - Det er utrolig fett å spille for et ungt, rusfritt og takknemmelig publikum. Vi har spilt på Sub to ganger før og det har vært utrolig moro!