Klubbfestivalen Teip blir arrangert for andre gang i år. I sitt første leveår var blant annet Lykke Li, Truls & The Trees og Hayseed Dixie på plakaten, og årets festival viser at de har minst like gode navn på plakaten (selv om det kun er to band som er klare til nå). For fredag 20. mars blir Lindstrøm å finne på Storsalen i Samfundet, og det er neppe noen man bør gå glipp av. Lindstrøm ble faktisk av det annerkjente nettstedet Pitchfork kåret til å ha gitt ut det 12. beste albumet i 2008.

Men Lindstrøm er ikke det eneste elektroniske bidraget man finner på Samfundet denne dagen. For også Captain Credible spiller på Samfundet fredag 20. mars.

Hentet fra Teips sider:

Lindstrøm (TEIPfestivalen, Studentersamfundet, fredag 20. mars)

Hans-Peter Lindstrøms It’s a Feedelity Affair har blitt beskrevet som et urealisert scifi/action-epos regissert av ingen ringere enn Wong Kar-Wai. Og av en aller annen grunn sitter filmreferansene løst når Lindstrøm omtales. Sjur Sandgrind i Radio Revolt beskrev fjorårets Where you go, I go too, som soundtracket til ”en vektløs John Travolta på LSD som flyter rundt i verdensrommet mens han forsøker å gjøre movesa fra Saturday Night Fever”. En ting er i hvert fall sikkert. Disco’n ekke død, og Lindstrøm er levende bevis. Både nettsedene xlr8r og Pitchfork har kalt Where you go, I go too for ett av de beste albumene i 2008. Selv har ikke TEIPbookerne helt klart å sitte stille i påvente av dette slippet. Til dels av überstolthet over å endelig (!) kunne presentere Lindstrøm i Trondheim, delvis fordi det faktisk ikke går an å høre Lindstrøm sittende. Det er bare å reise seg, og nyte.

Captain Credible (TEIPfestivalen, Studentersamfundet, fredag 20. mars)

Helt trøndersk er ikke Captain Credible. Egentlig er han ikke norsk i det hele tatt. Daniel Eugene Lacey-McDermott er navnet, og for mang en trønder er han kjent som fast inventar i Orangebox. Captain Credible er det meget suksessfulle soloprosjektet til Daniel, som har gjort ham fortjent til en plass i årets Urørt-finale. By:Larm skal han jaggu spille på óg. Vi kan vel anta at Daniel har hatt en Nintendo-spiller i sin barndom. Han kan faktisk best beskrives som en hyperaktiv engelskmann som har slått seg vrang på Nintendo-beats. Captain Credible må oppleves!

Les mer på Teip sine sider