800 000 kroner skal deles ut til en norsk gruppe eller artist som står på randen av internasjonalt gjennombrudd. Stipendet deles ut under by:Larm 2009 – nå offentliggjøres de nominerte.

StatoilHydro-stipendet er det største av sitt slag her i landet, og skal støtte norske grupper med internasjonalt potensial. I fjor stakk Ida Maria av med det gjeve stipendet, og pengene har blitt brukt til bl.a storlansering av albumet i England, Europa og Australia. I disse dager jobber hun med lansering i USA.

- Vi er veldig glad for at en av Norges største virksomheter tar ansvar og er med å bidrar til at norske talenter får bedre vilkår og muligheter. Man kan få til mye for 800 000,- med den rette planen mener daglig leder i by:Larm Erlend Mogård-Larsen.

StatoilHydro har i årevis satset på unge talenter innen både kultur og idrett. Dette er det største stipendet de deler ut for talenter innen rytmisk musikk.

- StatoilHydro har lange tradisjoner med å støtte morgendagens helter innen en rekke musikalske og kunstneriske grener. by:Larm er i en særstilling når det gjelder å identifisere og fremme norske talenter innen populærmusikk, derfor er det naturlig for oss å samarbeide med dem om dette stipendet, sier Oddvar Høie, markedssjef i StatoilHydro.

Årets nominerte artister kommer fra en rekke ulike sjangre innen rytmisk musikk. Selv om de står langt fra hverandre musikalsk, har de likevel noe til felles; de har alle vært ute og banket på døra til store marked som England, USA, Tyskland, Japan og Sverige. Vinneren vil bli annonsert lørdag 21. februar i Dagbladet-teltet under by:Larm. Juryleder er Magne Furuholmen, som vil vurdere alle de nominerte etter en rekke kriterier.

Her er de nominerte:

Håkon Kornstad
Rockettothesky
Heroes & Zeros
The New Wine
Hanne Hukkelberg
New Violators
Annie
Lindstrøm
Mathias Eick Quartet
Harrys Gym