Fem av de beste artistene Slottsfjell så på by:Larm har de nå booket til festivalen til sommeren. Dette er alle artister de har stor tro på vil prege musikkåret 2009 på forskjellige måter.

First Aid Kit
Pony the Pirate
Hjaltalín
The Captain & Me
The Little Hands of Asphalt

First Aid Kit er de to svenske søstrene Klara og Johanna Söderberg, som på tross av sin unge alder (15 og 17 år) allerede har sjarmert internasjonal presse verden over. Deres cover av Fleet Foxes “Tiger Mountain Peasant Song” satte igang bransjehypen, og nå har de signert kontrakt med The Knifes plateselskap Rabid Records. Jenten spilte i følge mange tidenes beste by:Larm-konsert foran et fullstappa Mono.

Pony the Pirate vant helt fortjent NRK P3’s Urørt-konkurranse iår med låta “Walk the Shame”. Vi så dem spille live for første gang for et fullstappa Rockefeller under by:Larm, og for et show det var! Bandet er fortsatt veldig ferskt, men fremstår allerede som et fiks ferdig band klare for stadioformatet.

Islandske Hjaltalín imponerte oss første gang på Iceland Airwaves ifjor, så under Eurosonic i januar. Når de så imponerer så til de grader en tredje gang under by:Larm, kunne vi ikke la vær å booke dem. NRK Lydverket kaller det Islandsk popmagi og trillet full pott på terningen etter samme konsert, og gleder seg visstnok til å se dem på festival til sommeren allerede. Vi ønsker velkommen.

The Captain & Me har spilt på Slottsfjell en gang tidligere, nå er de tilbake med ny plate og live låter de tightere enn noen gang. Vi ønsker det nå 9-manns store Balkan-inspirerte bandet med Larvik-aner velkommen tilbake til fjells.

Til slutt en liten outsider, The Little Hands of Asphalt spilte ikke i det offisielle programmet til by:Larm, men i sideprogrammet club:Larm. Etter nylig å ha blitt sjarmert av den nye Ep’en deres, styrte vi nesen innom konserten deres for å sjekke dette ut live. Vi klarte også å knabbe med oss et eksemplar av albumet som kommer først i mars, og er nå hellig overbesvist om at vi har hørt det som i indiekretser vil bli omtalt som årets beste norske album. Intet mindre.