Vi er stolte og gleder oss vilt til å kunne presentere en av fjorårets store gjennombruddsartister, Santigold fra New York, på festivalen i sommer! I tillegg kan vi med stor entusiasme fortelle at publikum også får se Does It Offend You, Yeah?! (UK) Nordpolen (SE) New Violators og Monolithic, skriver Oslo Live i pressemeldingen.

- "Oslo Live skal overraske, men også presentere store og etablerte navn til årets festival. Hittil har vi sluppet sju artister som representerer et bredt spekter av musikalske innslag. Målet er å ha seks artister hver dag, og med dagens slipp er vi halvveis. Flere av disse regnes som årets og fjorårets store gjennombruddsartister", sier bookingansvarlig Magnus Ulvik.

Santigold ble av Rolling Stone, BBC og Spin utropt som en av de store artistene å se opp for i 2008. Da debutalbumet "Santogold" ble suppet i april viste hun hvorfor. Etter kort tid lå albumet på 6. plass på Billboards chart over mest solgte album, og singelen "L.E.S. Artists" klartret så høyt som til 2. plass, kun bak Beyoncé. Da 2008 skulle oppsummeres plasserte alt fra NME til nevnte Rolling Stone albumet blant årets beste. Referansene til M.I.A. har blitt trukket, men Santigold har mange bein å stå på. Som gammel punkvokalist får du uptempo rocka låter, men samtidig tunge hip hop beats produsert av velkjente folk som Diplo og Radioclit. Lista stopper ikke der og både albumet og remixer har blitt produsert i samarbeid med Switch, Spackrock, Sinden og Freq Nasty. Aller mest kjent er sannynligvis samarbeidet med selveste Jay-Z og Kanye West, og nå venter ny gjesteopptreden med både sistnevnte og Lykke Li på N.A.S.A.s album.

-"Å kunne presentere en artist av dette kaliberet på Oslo Live gjør at det føles altfor lenge til festivalstart", fortsetter Ulvik.

Does it Offend You, Yeah?! består av fire karer fra Reading i England som slapp det sterke debutalbumet «You Have No Idea What You´re Getting Yourself Into» i 2008. Det sendte dem opp i toppen på den europeiske elektro/indie-scenen. Med referanser til alt fra Daft Punk og Muse til DFA 1979 er det et sjangersprengende og nyskapende album britene har sluppet. Om albumet fikk gode anmeldelser kan vi selv underskrive på at bandet til de grader leverer på scenen. Og det er kanskje her de er i sitt virkelige element. Med en solid dose selvtillit har de levert hits som «We Are Rockstars» og «Battle Royale» til et ekstatisk publikum verden over de siste to årene, og for oss blir det enda større å se dem stå på scenen på Kontraskjæret i sommer!

Nordpolen leverte et mestervek av en plate i fjor høst og mange ble skuffa da han kansellerte jobben han skulle gjort på BLÅ tidligere vinter. Men det er ingen grunn til å surmule lenger, for tidlig i juli får du gleden til å se svensken igjen! Ja, vi er glad i svensker, og det er ikke uten grunn. Nordpolen stiller seg høyt oppe på listen over artister fra nabolandet som har fått en stor tilhengerskare her hjemme, kanskje særlig på grunn av sine tekster og musikalske uttrykk, der han beveger seg i grenselandet mellom pop og elektronika.

New Violators kan fort bli Norges nye popstjerner. Referansene til A-HA er trukket av flere, og etter at NME plukket ut bandet som et av de ti beste på SXSW i 2008, ble forventningene til albumet som ble sluppet nå i mars skrudd opp betydelig. Og bandet innfridde! De har tatt med seg det beste fra 80-tallets indie/pop, men samtidig gitt musikken et uttrykk som sklir rett inn hos dagens publikum. Resultatet er en solid plate som de kommer til å nå langt med i 2009.

Monolithic består av Stian Westerhus (Jaga Jazzist, Puma) og Kenneth Kapstad (Motorpsycho). Få andre duoer klarer å produsere så mye voldsom energi og musikalsk går de gjennom alt fra sær industriell metall ti lavmælt flytende frijazz. En fin og svært eksklusiv kombinasjon, mener vi. Det første albumet «Black Science» ble sluppet på Roggbif nå i mars og har høstet svært gode kritikker. Sammen med Opeth og Ihsahn kan bookingen av Monolithic gjøre fredag 3. juli til en svært god dag for metallpublikumet.

Oslo Live har sluppet følgende artister tidligere: 2manydjs (BE)
Opeth (SE)
Diplo (US) + friends!
deLillos
Kleerup (SE)
Ihsahn
Name.

Diplo fungerer i år som kurator for Oslo Live og kommer til å presentere flere artister fra sitt eget label og andre han har samarbeidet med de siste årene.

www.oslolivefestival.no