Leeds-bandet Kaiser Chiefs er et av de klart største bandene på den britiske rock-scenen de siste årene. Sammen med band som Arctic Monkeys og Franz Ferdinand har de satt England på kartet igjen når det gjelder fengende rock som når ut til de store massene. Kaiser Chiefs spiller typisk engelsk rock med høy partyfaktor, inspirert av klassiske band som Dexy’s Midnight Runners, The Smiths, Madness og XTC.

Bandet er kjent for å levere høyenergiske konserter, noe de blant annet vist på Sentrum Scene i Oslo i februar. Vokalist og showmann Ricky Wilson er kjent for å ikke spare på kruttet fra scenen, og med en så solid hitkatalog å velge fra, er det dømt til å ta av når Kaiser Chiefs inviterer til fest. Bandet har solgt imponerende fire millioner album, og i England selger de ut store fotballstadioner på turneene sine.

TO KVALITETSNAVN
Og når vi først er i gang med å slippe bra band til festivalen, følger vi opp med et par til - denne gang amerikanske. Singer/songwriteren Joe Pug og garasjerockerne Muck & The Mires imponerte oss da vi så dem på festivalene CMJ i New York og South By South West i Austin. Begge er nok relativt ukjente for publikum i Norge, men vi lover nye og positive bekjentskaper til de som dukker opp på årets festival, skriver bukta i pressemeldingen.

JOE PUG (US)
Denne unge singer/songwriteren så vi for første gang på festivalen CMJ i New York i fjor, og fikk helt bakoversveis. Joe Pug er et ganske ubeskrevet blad i Europa, men hans debut-EP "Nation of Heat" har blitt kritikerrost over en lav sko i hjemlandet USA, og vi gleder oss til å nå kunne presentere Joe Pug for publikum i Tromsø og Norge. Joe Pug føyer seg inn i en klassisk tradisjon av låtskrivere som spenner fra Bob Dylan, via en ung Springsteen til samtidige kolleger som feks. Josh Ritter. Til tross for sine skarve 23 år på baken, har han en modenhet i uttrykket og tekstene sine som tilsier langt mer levd liv. Pug studerte til å bli dramatiker ved University of North Carolina da han bestemte seg for å satse på musikken istedet. Det er kanskje noe av grunnen til at tekstene hans går utenpå det meste av hva hans jevnaldrende kolleger klarer å frembringe. Kombinér tekstmaterialet med en sterk meloditeft og en knallsterk vokal , og vi spår at Joe Pug kommer til å bli et stort navn på singer/songwriter-scenen i årene framover.

MUCK & THE MIRES (US)
Fra Boston, Massachusetts kommer Muck & The Mires med sine matchende røde skjorter, kvasse boots og tominutters kruttpakker av noen garasjepoplåter! Muck & The Mires tar det beste fra den britiske Merseybeat-soundet og kombinerer det med energien fra den amerikanske garasjerocken, og resultatet er uimotståelig. Springsteen-gitarist, Sopranos-helt og radiokanalvert Little Steven Van Zandt kåret Muck & The Mires til "Number One Garage Band in the USA" i sin årlige kåring Underground Garage Battle of the Bands, og vi tar han på ordet. Vi så bandet på årets South By South West i Austin, og var solgt! Disse måtte vi ha til Buktafestivalen


www.bukta.no