Det er vel knapt et band som gir så mye tilbake til hjemstedet som det The Margarets gjør. Sommer etter sommer arrangerer de en vennefest, med gratis inngang og en haug av band som spiller. Fra den lille begynnelse har denne sommerfesten, som blir arrangert siste lørdagen i juli, vokst seg bare større og større, og i fjor tok 6000 mennesker turen innom Giske, øya utenfor Ålesund med 600 innbyggere.

Årets program er både det største og sterkeste Sommerfesten noen gang har presentert, og arrangørene Ante Giskeødegård og Lars Berg Giskeødegård sier selv at ”med disse artistene og banda, og med de vi venter på, går dette mot tidenes musikkfest på Sunnmøre. Med over 40 innslag fra scenen, blir det en musikk-maraton uten like.”

For helgens presentasjon ga 33 av 40 band, blant andre svenske Raymond & Maria (bildet), William Hut, den nye supergruppen Smoke Mohawk (med medlemmer fra Gluecifer, WE og My Midnight Creeps), australske Gurrumul, MGP-stjernen Alexander Rybak, de to amerikanske bandene The Aluminium Group og God’s Grocer, My Little Pony, Lukas Kasha og Pony The Pirate. I tillegg tar både Maria Mena og britiske Little Fish turen tilbake til Giske, etter stor suksess der i fjor, samt The Margarets selv, Robert Post, Egil Olsen og Dylan Mondegreen.

De resterende bandene vil bli sluppet i løpet av mai, og arrangørene bekrefter at de ” har i tillegg mer spennende på gang.”. Så høres dette fristende ut, så er det bare å sette av lørdag 25. juli, musikknyheter.no vil i alle fall for tredje år på rad være tilstede.

Foreløpig bandliste:
Maria Mena
Alexander Rybak
Gurrumul (AUS)
Raymond & Maria (S)
Little Fish (UK)
The Aluminium Group (US)
Charlie Siem (UK)
The Chakras (IRL)
William Hut
Robert Post
Joel Alme (S)
Haddy N’jie
The Margarets
Jenny Lindfors (IRL)
My Little Pony
Alexandria Quartet
Martin Bengtsson (S)
Hilde Marie Kjersem
Christer Knutsen
Egil Olsen
Heartfelt
Jonas Nielsen
Captain Walker
Sunnmøre Syreorkester
Dylan Mondegreen
God’s Grocer (US)
Pony The Pirate
Petter Carlsen
Smoke Mohawk
Tzars
Lukas Kasha
Gjerstad funk- og fiskarlag
Director’s Cut
Knut Aafløy

Foto: Therese Andrén

Sommerfesten på nett