De fire tiltalte i "Pirate Bay-rettssaken" er alle dømt til 1 år fengsel. I tillegg må de betale nærmere 30 millioner kroner i erstatning for fildelingsvirksomheten.

De fire var tiltalt for medvirkning til brudd på opphavsretten, ikke for å direkte kopiere innholdet. Grunn til dette er teknologien som brukes av The Pirate Bay. På nettsidene er det ikke noe ulovlig kopiert innhold, men veivisere til hvor du skal finne innholdet. Nærmest som en telefonkatalog for personer som vil laste ned ulovlig. De tiltalte har brukt argumenter som at ingen av brukerne av The Pirate Bay har blitt dømt, derfor skal heller ikke de tiltalte dømmes. Retten slår fra seg dette argumentet med følgende begrunnelse, hentet fra dommen. "At ingen brukere har blitt straffet for nedlasting fra The Pirate Bays datamaskiner er intet hinder for å straffe de tiltalte som medvirkende".


«Genom att tillhandahålla en webbplats med, enligt vad tingsrätten funnit, välutvecklade sökfunktioner, enkla uppladdnings- och lagringsmöjligheter samt genom den till webbplatsen knutna trackern har de åtalade främjat de brott som fildelarna objektivt sett gjort sig skyldiga till.» Heter det i dommen.

Det er forventet å ta ett til to år før saken vil bli tatt opp i svensk lagmannsrett. Flere jurister musikknyheter.no har kommet i kontakt med er i den oppfatning at saken høyst sannsynlig vil gå helt til høyesterett, og det vil ta mange år før vi får en endelig kjennelse.

Selv om gründerne bak The Pirate Bay nå er dømt, ser det ikke ut til at The Pirate Bay vil forsvinne. Det svenske politiet har tidligere beslaglagt flere datamaskiner som har blitt brukt til å drive nettstedet. Tross tapet av utstyr, tok det bare 4 dager før The Pirate Bay var fullstendig operativt. Nå har de tiltalte fått hjelp fra utlandet, hvor flere av serverene skal befinne seg. Myndighetene har føreløpig ikke klart å spore noen av serverene, da det benyttes høyt avansert teknologi for å skjule ip-adressene.

The Pirate Bay-grunnleggerene lanserte 1. april en tjeneste som kan hjelpe privatpersoner å skjule sin ip-adresse, for å unngå å bli oppdaget. Dette kom som et svar på at den svenske regjering satte i kraft en lov om svenske myndigheter kan spore ip-adressene til brukere av ulovlig nedlasting.