Tømmerfløtivalen er en årlig musikkfestival som arrangeres for femte året på rad ved Kilenga Folkepark på grensa til Finnskogen i Åsnes Kommune. Datoen for årets arrangement er 17. og 18. Juli. I anledning femårsjubileet slår festivalen på stortromma og satser høyere enn noen sinne. Bookingbudsjettet er doblet og konsertprogrammet er uten tvil det mest varierte på Kilenga noen gang.

Artister:

Yoko Röd: Vi er veldig stolte av endelig å kunne sleppe det fire damer og en mann sterke finnskogbaserte bandet Yoko Röd løs på scena i paviljongen på Kilenga. Finnskogband i Finnskogens storstue!

Empty Bottles Broken Hearts: Bergensbaserte Empty Bottles Broken Hearts spiller honky tonk country av den gamle skolen. De kommer med bil helt fra regnbyen for å spille i paviljongen på lørdagen under årets Tømmerfløtival. - Putting the cunt back in country since 2005.

The Soulshake Express (S): Spiller skikkelig drivende old school rock'n'roll, men med flere twister av nytt. Gutta er svenske og skal spille for oss på lørdagen. Blandt sine inspirasjoner nevner de AC/DC, Wolfmother, The White Stripes, Queens of the Stone Age, Hellacopters og Deep Purple, samt gitarer og sprit! Om man kan tenke seg en blanding av disse får man formelen TSE har kokt sammen og utnytter til fulle.

Witchcraft (S): Vi har for tredje gang vendt nesa mot Sverige for å gi musikktørste besøkende valuta for penga. For andre gang ender vi opp i Ørebro. Tenk litt Sabbath, litt Zeppelin, gamle forsterkere, vintage lyd, og du har en viss ide, om du ikke skulle kjenne til svenskene fra før.

Tombstones: Tombstones rocket paviljongen tilbake i 2006, og gjester igjen Kilenga til sommeren for ny tung og seig vugging av gammelt treverk. Denne gangen kommer de med en rykende fersk skive i baklomma; debutalbumet mikses i skrivende stund av notoriske Billy Anderson og ventes ferdig når som helst. (les hele omtalen)

Heroes & Zeroes: Melodisk og harmonisk mollbasert sonisk spleising mellom amerikans rock og britisk nittitalls indie, med tydelige referanser til Radiohead og Sonic Youth såvel som Motorpsycko, på scenen i en trerønne av en paviljong med full gjennomtrekk på FInnskogen? Heroes & Zeroes fra Oslo spiller på lørdag og blir utvilsomt minneverdig. (les hele omtalen)

Bellman: Bellman (aka Arne-Johan Rauan) entrer paviljongen på fredag for å spille sin blanding av melodiøs stillferdig halvakustisk indiepop, som balanserer på kanten mellom det sarte og det massive. Debutskiva Mainly Mute kom tidligere i vinter og har høstet en rekke femmere hos blant andre Dagsavisen, Stavanger Aftenblad Nettavisen og Tønsberg Blads anmeldere.


www.tommerflotivalen.com