Brasilianske Max Cavalera startet det som skulle bli et av verdens mest kjente trash-metal band Sepultura på åttitallet sammen med broren Igor. Og med Sepultura solgte de satans mange skiver og spilte for ubeskrivelig mange, samtidig som de kom høyre og høyere opp på legendestigen. Men, da kompis og stesønn Dana Wells ble drept raste det meste sammen for Max, og han forsvant rasende ut av Sepultura (som for øvrig ennå er et band).

Det skulle derimot ikke gå lang tid før Max Cavalera fikk et nytt gigantband på beina. Soulfly ble starta i 1996 og ga ut det selvtitulerte albumet Soulfly året etter. Albumet ble godt mottatt av den gjengse Sepultura-fan, og solgte innihampen mye.

Men, på begynnelsen av det nye millenniumet falt Cavalera i Nu-Metal gryta og mistet ikke bare mye av kredden, men også fansen. Så derimot kom renessansen med albumet Dark Ages i 2005 som brakte Cavalera nærmere fansen igjen. Albumet ble igjen godt mottatt av den fremdeles enorme horden av Sepeltura fansen, og nå har de kanskje levert sitt aller beste kapittel i Soulfly sagaen med albumet Conquer (´08)

Soulfly spilte på Norwegian Wood i 2006 og har besøkt Rockefeller ved flere anledninger siden da. Cavalera Conspiracy spilte på Hovefestivalen i 2008.Soulfly på Myspace

www.soulflyweb.com