Fan Fanzine opererer innenfor et utvidet kulturbegrep, men hovedfokus er som seg hør og bør på musikken. Innholdet spenner fra lengre artikler, essays og intervjuer, til kortere anmeldelser, anbefalinger og kulturtips, fra kjente internasjonale artister, til de neste norske undergrunnsfavorittene fra distriktet, og alt imellom - formulert med en personlig og uredd penn. Vi skal presentere kremen av nye og spennende artister i alle sjangre, i tillegg til de gamle godbitene som fortsatt holder mål. Vi skal være pådrivere for den mindre kommersielle musikken, men samtidig være bred nok i anslaget til å nå fans på alle nivåer, heter det i pressemeldingen.

Fanzinen byr også på en detaljert oversikt over konsert- og klubbscenen, med tips til det man bare må få med seg, og ikke minst hvorfor. Skjer det noe vanvittig fett, kan du lese om det i Fan.

Fan Fanzine har blitt til gjennom god gammeldags dugnadsånd. Det er hentet inn flere av Norges beste musikkskribenter og -bloggere for å skrive om det de brenner for, det de har på hjertet, og bare det. Vi kommer ikke til å bruke spalteplass på uinspirerte omtaler av dagsaktuelle plater, men vie oss helt og holdent til det vi bryr oss om, bredt som smalt, nytt som gammelt. Morsommere å lage, morsommere å lese.

Fanzinen designes av Kjeft a!, våre beste menn i designbransjen, og dyktige fotografer og illustratører bidrar til å skape en helhetlig visuell opplevelse. Første omslag er tegnet av Stine Belden Røed. I forbindelse med lansering på Camp Indie på Rockefeller, vil 40 nummererte og signerte silketrykk av forsideillustrasjonen selges for en rimelig penge.

Fan Fanzine skal komme ut i ti utgaver i 2009, med en frekvens på mellom tre og fire uker. De totalt 5000 eksemplarene vil distribueres på konsertsteder, klubber og noen få utvalgte butikker i Oslo, Bergen, Trondheim og Tromsø.

Ansvarlig utgiver er Øyafestivalen, redaktør er Birgitte Mandelid.
Musikknyheter.no, Groove.no, Furoreiharare.com, Smuglesning.no og andre uavhenigige musikkfans/ journalister skal bidra til dette spennende posjektet.