I 2004 forsvant The Libertines som liveband. Etter to enormt populære utgivelser, og voldsom suksess bestemte Carl Barat at han ikke lenger ønsket å være i et band med Pete Doherty. Doherty var preget av alkohol og dop, noe som hadde ført til at han var både elsket og hatet av mange.

Utallige ganger de siste 5 årene har en rekke festivaler, managere, plateselskaper og fans forsøkt å gjenforene The Libertines, uten noe som helst lykke. Siden 2007 har det kommet uttalelser som har kunnet tyde på at The Libertines kunne komme tilbake. Dog har Carl Barat ofte kritisert Doherty åpenlyst, og nektet å bevege seg i nærheten av ham, fordi Doherty visstnok hadde en dårlig aura. Et gjenforent The Libertines var karakterisert som "umulig". Etter at Doherty var kommet på et bedre spor, ble også mulighetene for en gjenforening større. Barat uttalte i intervju med NME i april 2009, at han mulig var interessert i en gjenforening tidligst i 2010. Barat sa også nei til et tilbud om å headline Leeds and Reading Festival, tross et rekordstort millionhonorar.

I natt (natt til 16. mai), skjedde det altså. Babyshambles holdt en intim konsert med et set på 7 låter. Det var da Babyshambles var på vei ned fra scenen at Carl Barat og Gary Powell kom løpende inn. Publikum skal ha eksplodert da Barat tok frem gitaren og Powell inntok plassen bak trommene. Barat og Doherty delte mikrofon da de sammen spilte fem av The Libertines sanger.


The Libertines på MySpace

Foto: Andrew Kendall