Det er litt av en konsertbegivenhet som står for døren i New York 29. og 30. oktober i regi av Rock & Roll Hall of Fames 25 års jubileum. 29. oktober vil Bruce Springsteen & The E Street Band, Simon & Garfunkel, Stevie Wonder og Crosby, Stills & Nash med venner opptre i Madison Square Garden og dagen etter vil Metallica, U2, Aretha Franklin og Eric Clapton opptre samme sted.

Arrangørene bekreftet igår ryktene om en storstilt jubileumskonsert i New York og slengte ut noen av verdens største navn i den anledning. Artistene som opptrer vil spille egne sanger i tillegg til låter som har inspirert dem, og publikum vil også få muligheten til å se unike samarbeid mellom de opptredende artistene.

Det er neppe noen bombe at det blir rift om billettene til disse to kveldene i Madison Square Garden når det ordinære billettsalget går i gang 3. august.

Rock & Roll Hall of Fame ble opprettet av en rekke bransjefolk, med den legendariske plateselskapsmannen Ahmed Ertegun i spissen, med det formål å feire Rocke- og Soulmusikken som kunstform. I september kommer boken Rock & Roll Hall of Fame: The First 25 Years som vil ta for seg opptaksseremoniene de siste 25 årene, som ofte har gjenforent forlengst oppløste band for en aften. Og allerede i august kommer en 9 disc DVD-boks med opptak fra alle seremoniene.

Rock & Roll Hall of Fames hjemmesider