Lørdag 21. november spiller Eirik Glambek Bøe og Erlend Øye i Grieghallens store sal. Kings of Convenience har gitt ut to glimrende album og slipper sitt tredje; Declaration of Dependence i begynnelsen av oktober.

Grieghallen vil passe duoens akustiske lydbilde perfekt og det blir nok rift om billettene som legges ut førstkommende lørdag kl 10.

Her er hva arrangør Bergenlive skriver om konserten:

Eirik og Erlend ble kjent i oppveksten gjennom sin felles interesse for geografi. Etter først å ha spilt i trioen Skog, ble så langt mer suksessfylte Kings Of Convenience stablet på bena i 1998, samme år som de gjorde sin aller første konsert på The Poetry Cafe i London. I 1999 ga de ut sju-tommeren Toxic Girl på Mikal Telles' selskap Ellet, noe som etter hvert førte til internasjonal kontrakt med Source Records.

Med debutplaten Quiet Is The New Loud skapte de to musikerne et nytt begrep i begynnelsen av 2001 og sto samtidig i bresjen for den nye akustiske folkpop- bølgen som skylte inn over kystlinjene over mer eller mindre hele det europeiske -, og etter hvert også det amerikanske kontinentet. Erlend Øye bidro siden som låtskriver og vokalist på Röyksopps største internasjonale hitsingler, henholdsvis Poor Leno og Remind Me. Kings Of Convenience bidro også med et mer elektronisk uttrykk med remiks-samlingen Versus, for deretter å vende tilbake til det akustiske landskapet på deres andre studioalbum, Riot On An Empty Street (2004). Dette albumet hadde 2. plass på VG-listen som beste plassering. I Italia var albumet helt oppe på 3. plass over mestselgende album!

Nå er det klart for et nytt kapittel i Kings of Convenience-sagaen. Vi gleder oss og er riktig så stolte over å kunne presentere duoen i Grieghallen lørdag 21. november kl 20.30.Kings of Convenience på MySpace