Musiker Morten Abel fra blant annet The September When bokdebuterer denne høsten med Temmelig mye juling. I følge forlaget er boka en herlig original og morsom roman.

- Det må være det originale uhemmede språket. Jeg tror det er en fordel å være helt fersk, for da er man ofte uredd og uhemmet, sier Abel selv til Dagbladet.

- Det har vært en befrielse å skrive boka. Det er helt annerledes enn å skrive låter. Lettere på den måten at jeg aldri sto helt fast, fortsetter musikeren.

Motivert av Rem

Noen bokambisjoner hadde han imidlertid ikke før vennen og forfatteren Håvard Rem motiverte ham til utgivelse.

- Han sa at dette må jeg gi ut, og dermed fikk jeg fart på meg, sier Abel.

I romanen Temmelig mye juling foregår handlingen for det meste i USA. Hovedpersonen er Stefan Lot og han er full av kjærlighet til den amerikanske urbefolkningen. Noen likhetstrekk ser derimot Abel ikke:

- Han er ikke en jeg kjenner meg igjen i. Han er en karakter i slutten av 20-åra som jeg har gått og grublet på og som har blitt forma etter hvert, sier han.

Bøker beriker livet

Abel legger til at bøker er og har vært svært betydningsfullt for ham.

- Bøker beriker livet mitt.

Leselysten utviklet han som liten, og han har alltid ei bok for hånden. Aller helst skjønnlitterære bøker, men også fakta.

- Jeg har vært heldig som oppdaget bøker så tidlig. Det er en stor og viktig del av livet mitt. Ingenting slår en god roman.

Les mer om Morten Abel her