For tiende året på rad sørger Inferno festivalen for beksvart metal påske i hovedstaden. Inferno drar metalfans og musikkbransje fra hele verden til Oslo i påskedagene og regnes som en av de viktigste arenaene for norske og internasjonale band å vise seg på. I de ti årene som har gått har festivalen vært med på å styrke norsk metal som sjanger både i inn – og utland og gitt metalfolket en verdifull møteplass med konferanser, expo og fire dager med helvetes bra musikk! Foreløpig er legendariske Mayhem bekreftet til ti-års jubileumet sammen med Taake fra Bergen og finske Finntroll, skriver Inferno i pressemeldingen.


MAYHEM – 25 års kaos.

Mayhem er et band det aldri har vært stille rundt; drap, selvmord, kirkebrenning, dop og forbannelse er noen av stikkordene bandet selv bruker om året 1984 da de ble dannet. Til tross for alle myter og kontroverser; Mayhem har alltid levert kompromissløs og jævlig bra sort metal! Bandet er kjent for å gi sceneshow som overgår det meste men også sitt rå og til tider eksperimentelle lydbilde. Med siste skiva Ordo Ad Chao (2007), som de fikk spellemannsprisen for, er de tilbake til den obskure, brutale, nekro lyden fra deres første studioalbum Deathcrusher (1987), som regnes som den aller første norske sort metal skiva som ble gitt ut. Mayhem har skiftet besetning flere ganger opp gjennom årene og består i dag av Attila Csihar (Vokal), Necrobutcher (Bass), Hellhammer (Trommer) med session gitaristene Morfeus og Silmaeth. Bandet har internasjonal status som pionerer innen sjangeren sort metal og en solid fanbase verden over. Dette er legender som byr på 25 års norsk metal historie når de entrer scena på Inferno 2010!


TAAKE – Ekte norsk sort metal.

Endelig står Taake igjen på scenen etter deres legendariske opptreden på Inferno i 2003. Dette obskure Bergens bandet har eksistert i 16 år men foretrekker fortsatt å være undergrunn. Taake regnes allikevel som en av Norges viktigste sort metal band og er særlig kjent for å koble sin unike og uforutsigbare stil med den rene og primitive 90-talls tradisjonen i sjangeren. Den kontroversielle frontmannen Hoest, spiller alle instrumenter selv, i tilegg til vokal, på bandets siste skive Taake(2008), men entrer scenen i følge med musikere fra Helheim, Deathcult, Dead to this World og Slavia. Taake har rykte på seg for å levere et helevetes live-show så denne konserten vil du ikke gå glipp av!


FINNTROLL – Finsk folk metal

Finntroll er et esktrem viking/folk metal band fra Finland som kombinerer sort metal, død metal og
folk metal med finsk polka, kalt humppa. Bandets tekster er på svensk, for som tidligere vokalist Katla
sier ”svensk høres bare så forbanna trolsk ut”. Finntroll ble dannet i 1997 og har også en dramatisk
bandhistorie med et dødsfall og vokalist Katla som måtte gi seg pga av svulst på stemmebåndet.
Bandet har allikevel rukket å gi ut 5 studio album og bl.a. turnert med Sodom. Finntroll slipper ny
skive i 2009 og består i dag av Mathias "Vreth" Lillmåns (vokal), Samuli "Skrymer" Ponsimaa (gitar),
Mikael "Routa" Karlbom (gitar), Sami "Tundra" Uusitalo (Bass), Samu "Beast Dominator"
Ruotsalainen (trommer) og Henri "Trollhorn" Sorvali (keyboards). Det blir melodiøs og ekstrem viking/folk metal når de finske trollene tar over scena på Inferno 2010!

Billettsalget starter tirsdag 1.september via Billettservice/ tlf. 815 33 133 www.billettservice.no