Øyafestivalen har også i år slått seg sammen med sine venner i amerikanske Oh My Rockness og lager en konsertpakke under CMJ i New York. CMJ er en av verdens viktigste innendørsfestivaler og kan ses på som en internasjonal monsterutgave av by:Larm.

Mandag 21.oktober deler norske Ungdomskulen og I Was A King scene med de hippe, nye og lovende amerikanske banda Cymbals Eat Guitars, Deastro og Free Energy. Hele moroa finner sted på Santos Party House.

I WAS A KING
I Was A King tok publikum og anmeldere med storm når de ga ut sitt debutalbum i januar. Dagbladet klinte til med en sekser på terningen og skrev at "Dette er fuzzbelagt kraftpop, shoegazing og psykedelisk indierock på oppsiktsvekkende nivå, med en så voldsom meloditeft og en nesten uhørt kredibilitet i støtteapparatet at det vil vekke internasjonal oppsikt". Vi var svært enige og bandet spilte på Øyafestivalen i august. Nå tar vi dem med over Atlanteren for å treffe New York-publikummet.


UNGDOMSKULEN
Trioen Ungdomskulen har rukket å spille på Øya to ganger i løpet av sin relativt korte karriere, sist nå i sommer. Tidligere i år kom album nummer to, kalt Bisexual. Natt og Dags anmelder var begeistret og beskrev innholdet slik: "Referanser til post-punken, til The Cure og den dansante rytmikken og de synkoperte beatene til The Rapture, eller det britiske nu-rave orkestret The Klaxons er åpenbare. Fokuset på den drivende bassen og stemningene til Fugazi gjør det annerledes og eget". Ungdomskulen har nylig gjort seg ferdige med nok en turné i England og er mer enn klare for å overbevise amerikanerne under CMJ.

Ungdomskulen på Internasjonalen 8. Oktober I forkant av deres tur til New York.

www.myspace.com/iwasaking

www.myspace.com/ungdomskulen