Under en konsert i Swindon lørdag, fikk den britiske Smiths-frontmannen Morrissey store problemer. Allerede da han først kom på scenen, sier øyevitner at han så litt uvel ut, og han åpnet med den noe underlige replikken "Good evening ... probably." En slik underlig åpningsreplikk er for så vidt typisk Morrissey, og ikke noe som skulle indikere at ikke alt var som det skulle.

Men allerede under den første låten, Smiths-klassikeren This Charming Man, hadde Morrissey tydelige problemer. Han slet med vokalen, og skuttet seg mens han strevde med å synge låten. Da den var ferdig gikk han ned i knestående og kollapset. Scenen gikk i svart og bandmedlemmene måtte deretter bære ham av scenen. Etter 25 minutter kom det en scenearbeider ut og fortalte publikum at Morrissey hadde forlatt lokalet og at han var svært syk.

Morrissey ble fraktet til Great Western Hospital med pustevansker og tap av bevissthet, men tilstanden hans skal nå være stabil.

Det er foreløpig usikkert hvordan dette vil påvirke 50 år gamle Morrisseys videre turné, men da han tidligere i år også har avlyst konserter grunnet sykdom, er det ikke umulig at han tvinges til å ta nok en pause.

Morrissey på MySpace