Juba er navnet på tjenesten som gir usignerte band og artister muligheten til å selge sine låter digitalt hos Platekompaniet. I samarbeid med Artspages (digital leverandør) får disse artistene nå mulighet til å tjene penger på salg av musikk i Platekompaniet og Telenors MP3-butikker. Musikken vil også bli tilgjengelig i streamingtjenesten Wimp.

I første omgang blir det nå mulighet for artister å registrere seg på Platekompaniets nettsider. Platekompaniet håper at artister i alle musikksjangre ønsker å benytte seg av tjenesten, som dermed blir Norges første kommersielle alternativ til NRK Urørt og MySpace.

”Vi ser på dette som en unik mulighet for usignerte artister til å markedsføre seg selv og dermed komme videre med musikken sin,” sier Sveinung Rindal, leder for Platekompaniets MP3-butikk. ”Ved hjelp av Facebook, Myspace og andre sosiale medier har vi stor tro på at artistene kan tjene penger på musikken, og kanskje bli oppdaget av musikkpressen og plateselskaper.”

Over nyttår vil selve JUBA-butikken åpne som en del av Platekompaniet og Telenors eksisterende MP3-butikk. Der vil kundene få tips om nye band og artister, og kanskje oppdage noe nytt før alle andre. Platekompaniet vil videreføre sin tradisjon med å trekke fram anbefalt musikk fra disse artistene, og er ikke fremmed for å la JUBA-artister få oppmerksomhet på sine hovedsider.

”Vi satser høyt på å få inn en JUBA-artist på VG-lista i løpet av 2010, og her har artistene alle muligheter til å bidra selv,” sier Sveinung Rindal.


Registrer deg her