Er du ikke lei av alle de fantastisk elendige julekalenderne som dukker opp som paddehatter overalt? Hvorfor må vi omgis med så mye dritt, møkk og lort? Heller lyst på masse ny, norsk julemusikk fra ditt neste norske favorittband? Da er Alternativ Julekalender løsningen for deg! Få en ny norsk julelåt hver dag i hele desember, helt gratis!

Bak konseptet Alternativ Julekalender står 3 coole kids fra Trondheim som i november 2007 plutselig fikk en god idé midt oppi alt førjulsstresset. Hva med å samle sammen masse fet julemusikk fra våre nye og gamle favorittartister og så gi den bort til alle som vil ha som en slags nymotens, digital julekalender? Som tenkt, så gjort.
Stian ringte kompiser i kule band, Jonny gjorde det samme og kalendergründer Arne rigget opp studio hjemme på stua slik at alle band som ville kunne få komme og spille inn sine julesanger i koselige omgivelser med pepperkaker og gløgg som fast tilbehør.

To år senere og Alternativ Julekalender har vokst ut av hjemmestudioet, men har tatt vare på pepperkaker, gløgg og dugnadsånden. Alternativ Julekalenders grunntanke er å bidra til at alle som melder seg på får en flott jul, uten å be om noe tilbake. Som en motvekt til alt kommersielt mas, fjas og stress.
Man skal som kjent ikke røpe innholdet i en julekalender før lukene skal åpnes, men vi gjør gjerne et unntak i denne sammenheng. Bak noen av lukene i Alternativ Julekalender 2009 så finner vi ny julemusikk fra Kråkesølv, The New Wine, Norma Sass, PELbO, Trulsandthetrees og Mathias Eick i tillegg til en fantastisk mengde kjente og litt mer ukjente band som alle har gjort sitt ypperste for å gi nettopp deg en feiende flott juletid!

Alternativ Julekalenders luker åpnes digitalt, dvs at du som mottaker hver dag kan kan glede deg til å finne masse flott musikk i innboksen din hver dag gjennom hele adventstiden. Mottakerlisten vokser år for år og nå har Alternativ Julekalender godt over 7000 gutter, jenter og alt i mellom som mottar ny norsk julemusikk.

Påmelding? Enten blir du FAN av oss på Facebook og melder deg på direkte der eller så sender man en mail til alternativjulekalender@gmail.com

Alternativ Julekalender på Facebook