Djerv er navnet på det nye bandet til vokalist Agnete Kjølsrud fra Animal Alpha, trommerslager Erlend Gjerde fra Stonegard/Wardruna og gitarist Stian Kårstad fra Trelldom. Djerv er et band i krysningen rock, metal og blackmetal som oppstår etter at både Stonegard og Animal Alpha i løpet av det siste året takket for seg. Stonegard ble oppløst pga indre stridigheter akkurat i det de skulle legge ut på en lang Europaturne med Enslaved, mens Animal Alpha bestemte seg for å ta pause på ubestemt tid etter flere års intensiv turnering. Men nå er altså Agnete og Erlend igjen klare for scenen, denne gangen sammen med gitarist Stian Kårstad eller ”SIR” som han kaller seg når han gir ut plater med Trelldom, eller turnerer med Gorgoroth.


I følge dem selv drar de bevisst tråder videre fra sine tidligere band inn i Djerv.

”Vi følte vel alle sammen at bandene vi kom fra hadde kvaliteter som vi burde ta med oss videre. For all del, Djerv er et nytt band med et nytt sound, men man kan jo høre hvem som synger for å si det sånn. Agnetes stemme var i stor grad særpreget til Animal Alpha, men vi har bevisst jobbet mot et hardere uttrykk enn det hun hadde der. Soundet er nedstrippet, grooveorientert og melodiøst, men Stians kalde black metal influerte riffing underbygger de mørke stemningene I musikken” sier Erlend Gjerde.

Bandet skriver låter i disse dager og sikter mot å gå i studio for å spille inn sitt debutalbumet til våren.

”Vi planlegger å slippe en singel og video før sommeren slik at vi forhåpentligvis kan spille noen festivaler. Jeg savner det som oppstår mellom publikum og meg. Det er magi, jeg elsker dem! Jeg kan nesten ikke vente med å stå på scenen igjen” sier Agnete Kjølsrud.

Selv om bandet er ferskt, så ferskt at musikk ikke er blitt offentliggjort før i disse dager, har de likevel fått mye oppmerksomhet av bransjen.

”Noen demoer har sirkulert rundt, og vi har fått overraskende mye god feedback fra så vel plateselskaper som journalister. I neste nummer av Metalhammer blir vi faktisk dratt frem som et band å holde øynene opp for I 2010. Litt artig når ikke engang pre-produksonen er ferdig mikset.” sier Stian Kårstad.

Djerv har lagt ut 2 låter for streaming på MySpace.

Photo by Alexander Benjaminsen

www.myspace.com/djervmusic