Pirate Love har fått en flygende start på det nye tiåret, med både en invitasjon til den viktige bransjefestivalen South By South West, og en hyggelig e-post fra The Strokes-produsent Gordon Raphael.

SXSW går av stabelen i Austin i den amerikanske delstaten Texas i midten av mars. Fra 17. til 21. mars vil et utall mer eller mindre håpefulle band få sjansen til å vise hva de er gode for. Og vokalist i Pirate Love, David Dajani, har lagt slagplanen for hvordan de skal sjarmere bransjepublikummet i senk.
- Vi skal rett og slett høres bra ut og se bra ut, så får vi kanskje spons av Taco Bell og blir millionærer?


Skilpadde-sjørøvere
I fjor spilte Pirate Love på "Canadas svar på SXSW", NXNE i Toronto, som selvsagt blekner mot "the real thing", ifølge vokalisten. Men selv om det er veldig hyggelig å bli invitert til Austin, forholder Dajani seg rimelig nøktern til denne muligheten. For han tror ikke at å spille showcase på SXSW er noen lynrask vei til suksessens søte frukter.
- For å være helt ærlig tenker vi ikke noe særlig over akkurat det. Mange norske artister drar nok til SXSW for å bli oppdaget og "breake" det amerikanske markedet. Døvt. Vi, derimot, er nok litt mer som den coole skilpadden i Æspos fabel.


Mini-turné og nyttårsønsker
Men når bandet først er i USA, skal de også snegle seg litt rundt og spille en mini-turné, sammen med det engelske bandet Thee Vicars. Planen er å varme opp i Los Angeles, fortsette til selveste Austin, for så å riste med sjørøversablene i byer som Atlanta, Boston, Washington D.C., New York og Detroit.
Og hvis de skulle få tid, kan det godt være at de stopper i London på hjemveien - for å møte produsent Gordon Raphael. Han har produsert The Strokes' to første album, og jobbet med blant andre Regina Spector.
- Det var en journalist som intervjua oss i Wien i høst som tipsa ham om oss, og noen måneder senere fikk vi en mail fra ham om at han var interessert i oss. Så det hadde vært kult å få kutta et par demoer med ham, vi får se, fortsetter Dajani.

- Kommer det noe annet nytt og spennende fra Pirate Love i 2010?
- Det kan jeg ikke si ennå. Men som et slags nyttårsforsett oppfordrer jeg folk til å slutte med denne drøvtyggende shoegazingen sin, og begynne å stirre litt mer inn i øynene på folk igjen, det vil si eyegazing. Det er vel der vi kommer inn, tenker jeg, avslutter Dajani.


Bilde: Ingrid Pop

Pirate Love på Myspace
Thee Vicars på Myspace
Hjemmesiden til SXSW