Trondheim Calling er lyden av musikkbyen Trondheim anno 2010 i form av 21 nye og spennende trønderske artister samlet på en og samme plate!

Trondheim Calling er et prosjekt satt i gang av ildsjeler og ressurspersoner innenfor musikklivet i Sør-Trøndelag som ønsker å vise fram den ferskeste ferskvaren av nye trønderske artister til omverdenen. Prosjektets hovedmålsetning er å bidra til å synliggjøre nye trønderske talent for hele Norge gjennom målrettede tiltak hvor vi setter unge og uetablerte artister i spotlighten. Senhøsten 2009 plukket en lokal musikkfaglig jury ut 21 låter på bakgrunn av over 120 sendte demoer, det endelige produktet slippes på markedet mandag 26. januar i samarbeid med plateselskapet MBN.

Samleutgivelsen byr på et mangfoldig sjangerutvalg med uetablerte og etablerte band. Fellesnevneren for de fleste artistene er at de ikke har platedebutert, men har gjort seg bemerket med spillelistinger på NRK P3, og med opptredener på lokale festivaler som Pstereo og Storåsfestivalen. Bandet 22 med Magnus Børmark fra Gåte i spissen, hardcorebandene Torch og Manifest og rockebandet Pekka Volt er eksempler på mer etablerte artister som allerede har gjort hundrevis av konserter i Norge og i utlandet, og som har gjort seg bemerket både for norsk og utenlandsk bransje. Samlet er dette et utvalg av artister som viser at vi kommer til å få mye spennende lyd fra Trondheim i årene som kommer.

Utgivelsen og oppslutningen rundt prosjektet har blitt så bra at vi har valgt å markere det hele med en egen klubbfestival i Trondheim som går av stabelen lørdag 23. januar. Et tjuetalls band blir å kunne oppleve på flere scener i Trondheim denne dagen. Det blir også musikkfaglige debatter og seminar på dagtid på Blæst.

Men vi stopper ikke der. Fra tidsrommet 23. januar til 5. mars skal hele Norge få Trondheim Calling på besøk. 3 av artistene fra samleutgivelsen er plukket ut til å delta på en profesjonell turné, hvor overkant av 15 norske byer blir besøkt. Turnéen stopper også innom by:Larm i Oslo fredag 19. februar, hvor det blir en egen showcase på utestedet Garage.

Vår filosofi er at alle som tjener gode penger på trøndersk musikk, enten det er festivaler, lydleverandører og lydstudio, utesteder, plateselskaper og bakmenn, bør gi noe tilbake til grasrotmiljøet for å sikre tilveksten av nye musikalske suksesser fra denne regionen i framtiden. Trønderrocken er erklært død av resten av Norge, og det bør vi nesten ta til etterretning og sørge for at Trondheim også i framtiden fortsetter å være et spennende sted å være, både for musikere og musikkinteresserte.

Tracklist til den kommende platen:
1. St.Helen – As Low As It Can Be
2. Soup – Utopia
3. PELbO – Hey People!
4. We Were Lightning – A 100 Daggers
5. Jack Dalton – Manhattan?
6. Liza Vassilieva – Run Run Girl
7. Amish 82 – Leaving Jack Wolfskin
8. 22 – Loopwhole
9. 1001 – So Beautiful
10. Magnus Sinnes – Woo-Moon
11. Gode Ord Dør Sist (G.O.D.S.) med Bad Spit – Slett Håp
12. Your Head Lights Are On – Sway
13. Ella Guru – Reggae
14. Torch – Lust Trigger
15. Pekka Volt – Antfarm
16. Dog & Sky – Helicopter
17. Blood On Wheels – The Reaper
18. Disko Violente – Panic In The Face Of The Wounded
19. Manifest – Irreversible
20. Tonë – Two Steps
21. Oskar – Goodbye

Datoer for Trondheim Calling-turnéen
23.01: Trondheim – Verkstedhallen
27.01: Volda – Rokken
28.01: Arna – Ådnahallen
29.01: Trondheim – UT-Awards
30.01: Bjugn – Kulturhuset
03.02: Levanger – Ungdomsklubben
04.02: Namsos – Lagré
05.02: Brønnøysund – Kred
06.02: Bodø – Simus
11.02: Røros – Ungdommens Hus
12.02: Rena – Biblioteket Studentpub
19.02: Oslo – Garage (by:Larm)
20.02: Oppdal – George
24.02: Gjøvik – Ungdommens Hus
25.02: Oslo – Gloria Flames
26.02: Bergen – Garage
27.02: Ørsta – Kaihuset
05.03: Trondheim – ISAK

Disse tre bandene er det mulig å få med seg på turnéen:
Soup
Soup har siden januar 2005 vært enmannsprosjektet til Trondheimsmannen Erlend Aastad Viken. Debutalbumet Come On Pioneers, utgitt på Oslo-baserte How Is Annie Records, har fått en rekke glimrende anmeldelser i norsk presse, og kom i 2008 inn under Norsk Kulturråds innkjøpsordning for Fonogram, samtidig som bandet har vært aktive på konsertfronten i Norge. Nå utvidet til et 4-mannsband er de klare til å erobre Norge og verden med musikken sin, som befinner seg i en genreposisjon et sted mellom indierock, postrock, elektronika og postpop med referanser til band som The Postal Service, Mogwai og Motorpsycho. Bandet slipper sitt tredje album i slutten av januar 2010 på How Is Annie Records.

St.Helen
St.Helen gjør noe så utypisk trøndersk som å spille pop. Bandet ble dog startet opp som et hardcoreband tilbake i 2006, og de valgte å beholde energien, men å utvide sine musikalske inspirasjoner. Bandet slapp i desember 2009 sin debut EP As Low As It Can Be, og tittellåta ble utropt til Ukas Urørt av NRK P3. Her kjøres det hardt på med chorus, falsetter og koring, som lett får deg til å drømme deg bort mot Gøteborgs sterke poptradisjoner.

Gode Ord Dør Sist (G.O.D.S.)
Børek og Tfuzz som utgjør Gode Ord Dør Sist har de siste tolv årene reddet et lokalt bryggeri med singelen ”kjenn varmen”, harvet over stampene på norske festivaler, sluppet en haug singler, bidratt på en enda større haug komplikasjoner, brukket er par ribbein pga BMX, brygget 1734 liter øl, mekka låter med Thirstin Howl III, Lo-Life og Ken Ring, oversatt Shakespeare til rap, arrangert lokale reggae- og hip-hopfestivaler, lært opp kids å rappe og snurre skiver, og spilt snart 300 konserter i Midt- og Nord-Norge. Vinteren 2009 slapp bandet sitt selvtitulerte album på Gaffa Records, både på vinyl og en påkostet cd-utgivelse trykt som en 24 siders bok, en utgivelse som for øvrig høstet terningkast 6 i Adresseavisen. På samleskiva Trondheim Calling bidrar de med det nye sporet ”Slett Håp”, som igjen varsler om et trøndersk hip-hop-kollektiv med utrolig god språk og dialektteft, ikke rart Åge Aleksandersen har uttalt til media at Gode Ord Dør Sist er den nye trønderrocken, og at bandet har vunnet flere språkpriser. Bandet jobber nå med sitt album nummer 2, og imellom det arbeidet fant vi det passende at resten av Norges land skal få bli kjent med dem.


Trondheim Calling