I kveld ble Urørtfinalen 2010 holdt på Studentersamfundet i Trondheim.

Når stemmene var talt opp lå Kvelertak og The Pink Robots ekstremt tett, men sistnevnte vant med et knapt flertall. Disse to bandene fikk en betydelig del av stemmene - Leif & The Future kom ganske langt etter på en tredjeplass.

De er dermed den tiende vinneren av konkurransen, holdt av NRK P3, som har vært av økende betydning for ny norsk musikk siden dens oppstart i 2001.
Av tidligere vinnere kan det nevnes Heroes & Zeros, Ugress, Ida Maria, Matias Tellez og ikke minst fjorårets vinner Pony The Pirate.

Men som bandleder i Pony The Pirate selv sa, så er det ikke så viktig hvem som vinner - 2009 ble tross alt en av fjorårets finalister, John Olav Nilsen & Gjengen, sitt år. Deres debutalbum fikk for eksempel 10/10 av Musikknyheter.

Pony The Pirate spilte i tillegg tre sanger under finalen, sammen med Trondheimssolistene, noe som defintivt tok låtene fra bandets debut, This Is Our Psychopedia! til et høyere nivå.
Bandets debutalbum, sluppet forrige mandag, stod til en 7/10 av undertegnede.

Førsteplassen kommer i en svært passende tid for femmannsbandet fra Bergen, på grunn av blant annet ZoomUrørt turnéen som holdes omtrent samtidig med bandets slipp av sitt første studioalbum. Deres selvtitulerte album slippes 1. mars.The Pink Robots på Myspace
The Pink Robots på Urørt