Slottsfjell bekreftet tidlig i dag at amerikanske Clutch(US) er bekreftet til festivalen. Det er også klart at walisiske Joy Formidable gjester årets festival sammen med aktuelle norske navn som Susanne Sundfør, Navigators, Uncle Deadly og Kråkesølv.

Clutch(US) slapp sitt niende studioalbum i 2009, og er nå klare for å ta Slottsfjell-publikummet med storm. Rockepoetene som har inspirert en rekke rockeband opp gjennom tidene, blir plassert et sted blant heavy metal, stoner rock og hard rock. Bandet sier selv at de blir inspirert av blues, noe som lydbildet også viser. Bandet har i de siste årene gjort en rekke konserter i Norge, og har etablert en lojal fanskare i landet.

Joy Formidable(UK) er kjent for konserter med høyt volum, så det vil kanskje være lurt å ta med ørepropper når Joy Formidable skal gjeste festivalen. Post-punk/alternativ- rock bandet består av kjæresteparet Ritzy Bryan og Rhydian Dafydd og trommis Matt Thomas. Akkurat nå turnerer bandet sammen med Temper Trap.

Susanne Sundfør gjorde en av sine første konserter noensinne på Slottsfjell i 2006, og i år er hun tilbake. Siden den gang har hun rukket å gi ut debutplata Susanne Sundfør som hun mottok en Spellemann for i 2007, og 15.mars er hun klar med plate nr.2. Til sommeren skal hun igjen slå pusten ut av publikummet med sin nydelige stemme og melankolske popmelodier.

Navigators har de siste månedene blitt hypet opp i mediene, og blitt kalt Norges store rockehåp. Den tidligere vokalisten i The Riccochets, Trond Andreassen, er tilbake med nytt band og ber Slottsfjell-publikummet forvente seg "alt fra honningdryppende ballader, til støvete psykidelisk country og skrikende primale rockelåter”.

Uncle Deadly er Kaizers Orchestra’s egen Geir Zahl sitt nye prosjekt. På plata Monkey Do, som er spilt inn i studioet til Morten Abel, har han fått med seg både Janove Ottesen og Thom Hell på vokal og Børge Fjordheim på trommer. Uncle Deadly skal få fram sommerstemningen på Slottsfjell med glad popmusikk.

Kråkesølv har denne vinteren trollbundet de fleste musikkanmelderne i landets medier, og det er igjen kult å synge på dialekt. Debutplata Trådnøsting kom sent i 2009, men rakk allikevel å bli omtalt som et av de beste norske utgivelsene i tiåret som var.


Slottsfjell
Clutch på Myspace
Joy Formidable på Myspace
Susanne Sundfør på Myspace
Navigators på Myspace
Uncle Deadly på Myspace
Kråkesølv på Myspace