Siden forrige torsdag har Hovefestivalen offentliggjort booking av to av fire headlinere, i form av Them Crooked Vultures og Muse.

I løpet av kvelden og ettermiddagen har Hovefestivalen lettet nok en gang på sløret, og sluppet en booking hver hele time siden 1400, og vi tar av oss jobben å samle alle slippene på et sted.

Her er hva Hove selv sier om de nye bookingene:

A Day To Remember

Våkna du opp med kul i panna og et stort smil om munnen etter Bring Me The Horizons Hove-konsert i fjor, eller på generelt basis digger metalcore med stoooore refrenger, så er A Day To Remember nemlig bandet du leter etter. Tre album inne i karrieren er de fem kara fra Ocala, Florida på vei oppover i fint driv, og turnerer verden rundt med nevnte BMTH og andre Hove-kjenninger som Architects, Parkway Drive og Gallows. Deres forrige albumet, "Homesick" fra 2009, toppet indie-listene der borte over dammen, og moshpiten på Amfiscenen blir garantert noe å skrive hjem om. Eller en dag å huske om du vil...

Neon Indian

Nevn tre ting du forbinder med Texas. George Bush? Texas Rangers? Den elektriske stol? Feil! Texas per i dag (kombinert med litt inspirasjon fra Brooklyn, New York) forbinder vi med den utrolig glitchy elektro-indie-psykedeliaen til vidunderbarnet Neon Indian. Skiva "Psychic Chasms" fikk et rungende 8.6 på Pitchfork-skalen, og det sier ikke lite! Det er vanskelig å beskrive Neon Indian-soundet, noen av adjektivene vi kom over da vi sjekket ut musikken var "Dream-beat", "chillwave", "glo-fi", "hypnagogic pop", og eh, "hipster-gogic pop". Alt passer perrrrrrrfekt, spør du oss. Masse åttitalsreferanser pleier å få oss til å si slike ting. Dette er lyden av ettermiddagssol og plenty med gode vibrasjoner på Hovefestivalen 2010.

Ellie Goulding

Hvert år publiserer ærverdige BBC en liste over det de mener er lyden av neste år. De artistene du skal få med deg, med andre ord. I fjor var det fantastiske Little Boots som vant (hvem husker ikke Hove-koserten med den lille stjerna?), og i år er det ikke mindre fantastiske Ellie Goulding som troner øverst. Selvsagt måtte vi ha henne til Hove. Ellie slipper debutalbumet "Lights" om to uker, og sannelig vant hun ikke kritikernes pris under Brit Awards for bare to dager siden også. Vi snakker om en artist heitere enn mors hveteboller, dere – og hype er for en gangs skyld et positivt ladet ord!

Alexisonfire

Post-hardcore fra Canada? Det var akkurat det vi bestilte! Fem karer startet dette bandet i Ontario i 2001, og siden den gang har det bare gått en vei — opp. Selv beskriver bandet musikken sin som lyden av to skolejenter midt i en vill knivkamp. Vi kan la oss overtale til å være enig, men føler at vi bør legge til at dette er mer enn ungjenter som
river i hverandre. Det er rått, melodisk, mørkt og sterkt. Vi vet at du liker dette, lille skoletaper. Ses forrerst ved scenen.


Anne Marie Almedal

Da vi fikk høre at Velvet Belly-vokalist Anne Marie Almedal var i gang med ny plate, med en av verdens mest legendariske bassister, tenkte vi bare: "shit, dette er musikk som vi vil ha ut til Hoveskogen. Musikk som passer til fuglesangen en tidlig ettermiddag". Almedal har, spør du oss, en av landets beste stemmer. Og spør du Melvin, sier han det samme. Festivaleieren sjøl har lagt sin elsk på den stemningsfulle låta under.

Bassisten vi snakker om over er forresten Danny Thompson, som har spilt på noen av folkrockhistoriens aller fineste album, og vært fast musiker med navn som Nick Drake, John Martyn, Richard Thompson og ingen ringere enn Kate Bush. Det er en musikerlegende Almedal har med seg til Hove, rett og slett.


The Pink Robots

Brann er sjeldent moro, men i dette tilfellet var det kanskje en åpenbaring. For da ThePink Robots stod å så på at huset de øvde brant ned, med alt utstyr og harddisker fulle av innspilt materiale, bestemte de seg: "Vi skal IKKE gi opp!". Og godt var det. Bare noen måneder senere vant bergensgjengen Urørt-finalen på P3, og erobret land og strand med sin fengende og melodifokuserte pop. Har du hørt på radio den siste tiden har du helt sikkert fått med ultra-catchy "Curly". De har kanskje stjålet navnet sitt fra The Flaming Lips, men låter definitivt som en robot med fullstendig kontroll på hva den driver med. Go pink!

Lindstrøm & Christabelle

La oss si at noen fant ut at de skulle lage en kåring over Norges fremste, nålevende musiker. Spør du oss, hadde Lindstrøm vært på den. Og spør du en hvilken som helst klubb-DJ hvor som helst i verden, kan det godt være du får samme svaret.

Lindrøm har etterhvert bygget seg opp et navn som en av de beste og mest solide elektroniske produsentene på verdensbasis. Det hender jo vi booker internasjonale DJs. Det første de sier når de kommer ut av flyet er gjerne "Lindstrøm". Vi kødder ikke!

For ikke lenge siden slapp Lindstrøm et nytt album, sammen med vokalisten Christabelle. Real Life is no Cool har fått ellers blodfattige musikkjournalister til å gå av skaftet i journalistisk boogie.


Florence & The Machine

Historien skal ha det til at Florence ble oppdaget etter å ha sunget Motown-klassikere på en nattklubb-do i fylla. Så enkelt kan det altså gjøres! Men så er det vel egentlig få ting med henne som kan beskrives som kjedelig og ordinært. Tekstene hennes er ofte blodige, makabre affærer, fulle av fantasi og oppfinnsomhet og fremført med sjelfull innlevelse og intensitet. Musikken likedan. Har du fått nok av pyntelige, prefabrikerte sangerinner kan du glætt lene deg på Florence + The Machine, for dette er så ekte som varer kan være.

I fjor gikk debutskiva "Lungs" rett inn på nummer en på de engelske listene, og har vært på topp 40 siden. For to dager siden vant hun atpåtil en Brit Award for beste album. Ryktene skal ha det til at bandet for tiden holder på med en ny skive. Kan vi ønske oss noen ur-premierer?Foto: Erik Moholdt

Hovefestivalen