Aspiro og Platekompaniet lanserer i dag i samarbeid med Telenor musikkstreamingtjenesten WiMP i forbindelse med by:Larm i Oslo. Samtidig viser resultater fra en brukerundersøkelse overveldende positiv respons fra de som har testet WiMP så langt, der 94 prosent er fornøyd med tjenesten og 80 prosent er villige til å betale.

På by:Larm presenteres i dag detaljene rundt lansering av tjenesten. WiMP har streamingavtaler med over 20 innholdsleverandører for over 6,5 millioner sanger, inkludert de fire store plateselskapene og en rekke mindre uavhengig partnere; Universal Music, Sony Music, EMI, Warner Music, Phonofile, Artspages, IODA, The Orchard, Beggars Group, Naxos, Vidzone med flere, med spennvidde fra internasjonale hits, pop, rock, jazz og hip hop til klassisk musikk og viser. Musikkbiblioteket vil fortsette å øke etter hvert som nye avtaler signeres.

WiMP, som ble betalansert i Norge i fjor, er en musikktjeneste som via Internett gir brukeren full, lovlig tilgang til flere millioner låter fra sin PC eller mobiltelefon. Brukere kan lett søke etter og oppdage ny musikk, lage spillelister, favoritter og få anbefalinger.

WiMP har en redaksjon som kategoriserer musikken, publiserer topplister og anbefaler nye og gamle utgivelser – med et spesielt fokus på norsk musikk.

- WiMP skal være en tjeneste for norske brukere, sier Rolf Kristian Presthus i Platekompaniet. Små og store hendelser i norsk musikkliv skal gjenspeiles i tjenesten. WiMP er også opptatt av at artister, rettighetshavere og plateselskaper skal få betalt for musikken sin. Bare slik kan en tjeneste som WiMP overleve over tid. WiMP er derfor organisert som en abonnementstjeneste med en betalingsmodell som sikrer dette, sier han.

- Med WiMP skjer et radikalt skifte i hvordan folk lytter til musikk. Mens man hittil har vært vant til å kjøpe musikk stykkevis, kan man nå kjøpe tilgang til en enorm samling musikk. Telenor er stolte av sammen med våre gode samarbeidspartnere Platekompaniet og Aspiro å være med på en så betydningsfull lansering for norsk musikkindustri, sier direktør i New Business Areas i Telenor, Sven Thaulow.

Ifølge en fersk brukerundersøkelse blant betatestere av WiMP fremkommer det blant annet at bemerkelsesverdige 94 prosent var fornøyd med WiMP. Undersøkelsen, som er utført av Ipsos Norge på vegne av Telenor, er basert på intervjuer med mer enn 1500 betatestere og resultatene viste at:

• 94% av brukerne var fornøyd med WiMP
• 92% ville anbefale WiMP til andre
• 80% av de som tok stilling valgte WiMP over andre alternativer
• 80% ville betale for WiMP

Dette er sannsynligvis de beste testresultat Telenor noensinne har hatt på noen tjeneste. Å motta en så positiv respons fra kritiske og avanserte brukere – som testbrukerne er – gjør samarbeidspartnerne trygge på at WiMP vil bli tatt godt imot av musikkelskere, skriver WiMP i pressemeldingen.

Sjekk ut WiMP gratis i 30 dager