Den amerikanske indiepop-duoen Beach House er klare for Hovefestivalen. Duoen har lenge vært et mye omtalt band på blogger og musikknettsteder verden over, og også her til lands har bandets spesielle form for indiepop funnet et stort publikum. Duoen har til og med en spesialkomponert låt om Norge: Sporet "Norway" er et av høydepunktene Beach House siste og særdeles kritikerroste album, Teen Dream.

– Beach House er en fantastisk gruppe som sakte, men sikkert har erobret verden. Ekstra hyggelig er det jo at de har et litt spesielt forhold til landet vårt, sier Toffen Gunnufsen i Hovefestivalen.

"Norway" ble til på oppfordring av NRK Lydverkets reporter Beate Grøndahl. På en togtur mellom Bergen og Oslo fikk bandet i oppgave å lage en låt, og vel fremme på perongen på Oslo S ble den fremført foran NRKs kameraer. Siden den gang har "Norway" gått sin seiersgang over hele verden, og den fikk karakteren 9 hos anerkjente Pitchfork.com. Også Lydverkets Kristin Winsents har falt for indie-duoen:

– Jeg oppdaget Beach House gjennom bloggen til bandet Grizzly Bear for et par år siden, og falt momentant for dem. Hvis jeg skal prøve å beskrive musikken ville jeg kalt den utrolig vakker, mystisk, tidløs, svevende og filmatisk. Det er rett og slett umulig å skru av platene deres, sier hun.

Et av USAs største nettsider for musikk, Stereogum, omtalte "Norway" på følgende måte: "Bortsett fra den horrible valutakursen og øl til 50$ stykket er Norge et veldig kult sted... Og journalister, som plutselig befinner seg med et videocrew på samme tog som Beach House og har baller til å spørre duoen om å skrive en låt spesielt for dem, for så å følge opp med en live video fra perongen. Godt jobba, Norge."

Beach House spiller søndag 28. februar for et utsolgt Parkteater i Oslo. Konserten på Hove er tirsdag 29. juni.Foto: Jason Nocito

Beach House på Myspace