I dag bekfreftet det skotske bandet Belle and Sebastian seg selv på sine hjemmesider, dagen før Slottsfjellfestivalen selv skulle bekrefte et av 90-tallets viktigste indieband.

Det er åtte år siden sist Belle and Sebastian spilte på en festival i Norge. Det skjedde under Quart-festivalen i 2002. Sist de opptrådte her til lands, var for et fullsatt Samfundet i Trondheim våren 2006. Skottene spilte også på Rockefeller i Oslo sist de var i Norge.

I løpet av året kommer Belle and Sebastian ut med et nytt album, og festivalens bookingsjef Henning Krane håper de vil spille nytt materiale fra den kommende utgivelsen.

Gruppen ble dannet i Glasgow i 1996 av Stuart Murdoch og Stuart David. De debuterte med albumet Tigermilk samme år, og har siden gitt ut seks studioalbum og 13 EP-er.

Deres andre plate, If You’re Feeling Sinister, var et tidlig høydepunkt i karrieren, men det var deres tredje plate, The Boy With The Arab Strap, som ga gruppen det endelige gjennombruddet.

Fra før av har festivalen bekreftet band som: Mew, [Ingenting], Jaga Jazzist, Clutch, Susanne Sundfør, Navigators, Uncle Deadly, Kråkesølv, Mhoo, Shining og The Cumshots.

Belle and Sebastian på Myspace