Det legendariske amerikanske rockbandet Clutch blir en av sommerens headlinere på Buktafestivalen. De er aktuell med et rykende ferskt livealbum og slapp i fjor sommer sitt niende studioalbum.

Det amerikanske bandet Clutch kommer fra Germantown, Maryland og startet sin lange karriere allerede i 1990 og vil med dette feire sitt 20 årsjubileum som band, under årets festival i Telegrafbukta.

I løpet av 90-tallet klarte de å etablere seg som et hardtarbeidene og produktivt band, og klarte fort å komme på et kommersielt nivå i USA. De har senere samarbeidet med produsenten Joe Baressi som har jobbet med store band som Kyuss og Melvins.

Clutch har alltid hatt et sterkt og kompromissløst fokus på å skape gjennomførte og kreative rockalbum, og har et lekent og eksperimentelt lydbilde. Clutch egenart er en riffsterk og energisk musikk med innslag av stonerrock, hardrock og heavy metal, alt med en eksepsjonell og unik kombinasjon av bluesrock og funk. Man kan også skimte godt håndverk bak tekstmaterialet deres. Med en god dose glimt i øyet, kombinert med hyppig bruk av spenstige metaforer og en lettere subtil humorføring, blir Clutch spennende, interessant og underholdene.

Sommeren 2009 gav de ut sitt niende studioalbum ” Strange Cousins from the west”, til meget gode kritikker verden over! De er nå brennaktuelle med sin rykende ferske liveplate, som ble spilt inn på ”The Prince of Wales” hotell i Melbourne Australia den 25.februar 2010.

Clutch har vært i Norge ved flere anledninger og nevnes bør flere utsolgte konserter på Sentrum Scene i Oslo. De er kjent for å levere ekstraordinære, energiske og tøffe liveshow, skriver Bukta i pressemeldingen.